"Noi am elaborat cele trei clarificări solicitate de Curtea Constituţională, dar nu pot să nu remarc că am pierdut şase luni de implementare a noii legi pentru un atac care s-a dovedit nefondat la Curtea Constituţională. Curtea Constituţională, dintr-o lege de peste 180 de articole, a cerut, practic, la trei aliniate o clarificare. Nici măcar acele trei aliniate nu au fost declarate neconstituţionale. Noi le-am elaborat, le-am înaintat Guvernului, probabil le vom discuta în şedinţa de Guvern de joi şi după aia le înaintăm Parlamentului. (...) Le discutăm în Guvern, pentru a le înainta Parlamentului ca şi propunere de modificare din partea Ministerului Muncii şi a Casei Naţionale de Pensii Publice. Dar consider că trebuie ca toţi factorii, inclusiv doamna premier, să îşi spună opinia, iar apoi, bineînţeles, parlamentarii pot amenda ceea ce noi am propus", a arătat el, în cadrul unei declaraţii acordate presei.
Întrebat dacă există suficient personal în vederea recalculării pensiilor, Budăi a precizat că ministerul vizează o reorganizare a personalului în acest scop, dar şi reîncadrarea unor foşti angajaţi ai caselor de pensii.
Citește și:Legea pensiilor va fi modificată. Anunțul ministrului Budăi
"Cu siguranţă câteva sute de persoane vor trebui să fie ori reangajate ori... mă refer la realocările între ministere sau chiar mă refer la faptul că deja am discutat cu o parte dintre cei care deja au ieşit la pensie şi îşi doresc să lucreze pe această perioadă de implementare a noii legi. Sunt persoane cu o experienţă vastă în domeniu şi ne-ar fi foarte utili în această perioadă. Am avut această discuţie cu doamna premier şi mi-a aprobat acest lucru, să discut cu o parte din ei. Sunt oameni experimentaţi. (...) Din perioada anilor 2010, când au fost acele reduceri masive de personal, nu s-au mai angajat foarte mulţi în sistem", a spus Budăi.
Pe 13 mai, Budăi preciza că ministerul respectă deciziile CCR referitoare la Legea pensiilor şi le va pune în aplicare în termenul cel mai scurt.
Citește și: La ce vârstă se poate accesa pensia anticipată sau anticipată parțială
Curtea Constituţională a României (CCR) arată în motivarea deciziei prin care a declarat neconstituţionale două articole din Legea pensiilor că legiuitorul trebuia să fie mai riguros atunci când a stabilit cine sunt contribuabilii la sistemul public de pensii şi cine plăteşte contribuţia de asigurări sociale, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministrul Sebastian Burduja a...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...