Marius Budăi, despre pensii: Eu nu sunt de acord să semnez așa ceva
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Marius Budăi
Marius Budăi
"România nu poate fi încorsetată de Comisia Europeană", spune ministrul Muncii, Marius Budăi, făcând referire la procentul de 9.4% pe care trebuie să îl respecte Guvernul României cu plata pensiilor.  

"Guvernul României nu trebuie să accepte condiționarea ca totalul pensiilor să nu depășească 9,4% din PIB! Eu nu sunt de acord să semnez așa ceva! România are peste 4 milioane de lucrători în Uniunea Europeană. Acei lucrători au fost pregătiți de statul român. Acei lucrători acum contribuie la PIB-ul Uniunii Europene. Prin urmare ei ajută economiile europene prin banii pe care îi plătesc acolo.

Nu poți să mă încorsetezi pe mine, România, care am atâția lucrători la tine, Uniunea Europeană, într-o suma fixă pentru pensii. E o chestiune care trebuie discutată foarte clar și cu toate argumentele pe masă. Guvernul României trebuie sa se împotrivească.Ca ministru NU VOI SEMNA o reformă care să îi sărăcească pe actualii seniori ai României, dar și pe viitoarele generații până în 2070", a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

Nou pachet de sprijin pentru pensionari? Răspunsul ministrului Muncii la întrebarea zilei

Marius Budăi a fost întrebat dacă se pregătesc noi pachete de sprijin pentru pensionari. 

Ministrul Muncii a fost întrebat, miercuri, la România TV, dacă după vouchere şi sumele de bani care le-au fost acordate pensionarilor anul acesta vor urma noi măsuri de sprijin.

"Am fost tot timpul nu rezervat, ci precaut. Am preferat să fim proactivi, să anunţăm şi să implementăm direct. Orice aş spune acum, orice aş comenta şi nu s-ar înfăptui ar dezamăgi şi nu-mi permit să-i dezamăgesc pe români", a spus ministrul Muncii. 

Cât priveşte plafonul pus în PNRR pentru pensii, Marius Budăi a declarat: "În această perioadă am căutat foarte mult să înţeleg cum s-a ajuns la acel 9,4%, pentru că de la Ministerul Muncii nu a plecat o asemenea propunere. Şi de ce până în 2070? Am studiat, de asemenea, majoritatea planurilor de redresare şi rezilienţă ale statelor membre ale Uniunii Europene, dar şi legislaţia acelor state. Nu am găsit nicăieri o asemenea practică. Să spui în PRR că-ţi asumi un procent, din moment ce în niciun stat membru din UE nu există aşa ceva, este antiromâneşte şi continuăm discuţiile cu Comisia Europeană, pregătim argumente şi sper ca până la 31 decembrie 2022... eu îmi doresc eliminarea în totalitate a acestui procent". 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel