Marius Budăi despre salariul minim. Tăvălugul este pornit!
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Marius Budăi
Marius Budăi
Ministrul demis al muncii, Marius Budăi, a declarat, marți, la Antena 3, că există banii necesari majorării salariului minim pe economie și că hotărârea de guvern ar putea fi dată în ședința de luni a Guvernului.

"Cu siguranță că sunt bani. Mai avem câteva etape, pe care sperăm să le încheiem până luni și atunci, da, putem în ședința de luni să dăm această hotărâre de guvern. Mai avem de purtat ultima discuție cu Ministerul Justiției și cu Secretariatul General al Guvernului pe oportunitate și pe legalitate și, ulterior, intrăm în linie dreaptă, a spus Budăi la Sinteza Zilei.

Citește și Salariul minim. Sindicatele propun alte cifre. Mai mari

Dar, a adăugat el, ”chiar dacă nu putem să o dăm luni, tăvălugul este pornit, hotărârea este în dezbatere, a trecut în Consiliul național tripartit, nimeni nu s-a opus, din contra, au fost și propuneri diferite chiar pentru o majorare, propunere venită din partea BNS, o propunere venită de la Cartel Alfa pe o ierarhizare pe coeficienți în funcție de calificați - necalificați, studii superioare - studii tehnice, dar nimeni nu s-a opus majorării salariului minim".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel