Marius Marinoff, câți BANI aruncă România la GUNOI
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Marius Marinoff, câți BANI aruncă România la GUNOI
Marius Marinoff, câți BANI aruncă România la GUNOI
Marius Marinoff, președintele Asociației pentru Reciclare și Management Integrat al Deșeurilor, a vorbit despre banii pe care România îi pierde din cauza deșeurilor.

"România generează aproape 7 milioane de tone de gunoi/an din care vreo 2 mil sunt reciclabile, noi spunem că recuperăm vreo 13% din ele, dar în realitate nu este așa. Pandemia a făcut să scadă și mai mult cantitățile de deșeuri reciclabile care se recuperează, ca atare, îngropăm o resursă. Dacă facem un calcul simplu între prețul de vânzare al ei și banii pe care astăzi îi iau organizațiile de implementare răspunderea extinsă a producătorului, aruncăm o medie de vreo 250-300 de euro/tonă, dacă înmulțim cu 2 milioane, o să vedeți cam căți bani aruncă România la groapă, iar astăzi ne plângem că nu avem bani pentru una și pentru alta.

Noi încă mai găsim un locşor unde să mai aruncăm gunoaie. Uitaţi-vă la gropile de gunoi din Bucureşti care, real, sunt astăzi neautorizate. Noi astăzi, Bucureştiul suntem cel mai mare infracţionist. Noi aruncăm gunoaie într-o groapă de gunoi care este neauturizată. Şi-a depăşit regimul de înălţime, are  o grămadă de probleme. Dacă noi suntem infracţionist, ca stat, ce să-i mai spunem unui amărât care are un business de cinci angajaţi şi a fost presat de situaţia cu Covid şi nu mai ştie cum să plătească salariile şi taxele la stat, dacă eu ca şi stat nu dau un exemplu.

Eu mă uit la autorităţi şi spun: sunteţi exemplu, vreau să fiu ca voi", a declarat Marius Marinoff, președintele Asociației pentru Reciclare și Management Integrat al Deșeurilor, la dezbaterea online ‘România și legislația europeană de mediu’, organizată marţi, 16 noiembrie, de către DC News Media Group.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...


pixel