Măsurile vizate de Elon Musk pentru Twitter sperie utilizatorii
Autor: Matei Ion | 07 mai 2022, 12:42
Măsurile care se anunță sperie utilizatorii
Măsurile care se anunță sperie utilizatorii
Măsurile care se anunță a fi luate de Elon Musk la Twitter sperie utilizatorii. Ambițiile miliardarului sunt foarte mari dar par a veni împotriva celor care fac parte din această platformă de socializare. Motivele de îngrijorare sunt legate de un sistem de plăți cât și de concedierile masive care sunt anunțate.

Musk nu a fost niciodată suspectat că visează la scară mică. El a reinventat cel puțin două industrii cu Tesla, compania sa de vehicule electronice, și SpaceX, compania de rachete - iar acum ambițiile sale se extind și la achiziția Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Miliardaru a prezentat zilele trecute investitorilor planurile sale mărețe - unii ar putea spune incredibile - pentru Twitter și obiectivele sale financiare, scrie The New York Times.

Venituri de cinci ori mai mari până în 2028. Musk a susținut că va crește veniturile anuale ale Twitter la 26,4 miliarde de dolari până în 2028, față de 5 miliarde de dolari anul trecut.

Noul proprietar al Twitter a promis să reducă dependența platformei de publicitate la mai puțin de 50 la sută din venituri.

Publicitatea ar urma să scadă la 45% din veniturile totale, de la aproximativ 90% în 2020. În 2028, publicitatea ar urma să genereze venituri de 12 miliarde de dolari, iar abonamentele de aproape 10 miliarde de dolari, potrivit documentului. Alte venituri ar proveni din afaceri precum licențele de date.

Twitter ar urma să aducă 15 milioane de dolari dintr-o afacere de plăți în 2023, potrivit documentului, care ar urma să crească la aproximativ 1,3 miliarde de dolari până în 2028. Afacerea de plăți a companiei în prezent, care include bacșișuri și cumpărături, este neglijabilă. Au existat speculații că Musk ar putea introduce abilități de plată în Twitter, având în vedere că a contribuit la popularizarea PayPal, serviciul de plăți digitale.

Fără el, Elon Musk ar fi nimic. Cine este omul cheie

Creșterea venitului mediu pe utilizator cu 5,39 dolari.

Cu toate aceste schimbări, domnul Musk anticipează că poate ridica venitul mediu pe utilizator al Twitter - un indicator cheie pentru companiile de social media - la 30,22 dolari în 2028, de la 24,83 dolari anul trecut, potrivit documentului.

Să ajungă la 931 de milioane de utilizatori până în 2028.

Musk anticipează că numărul total de utilizatori ai Twitter va crește de la 217 milioane, la sfârșitul anului trecut, la aproape 600 de milioane în 2025 și la 931 de milioane peste șase ani. Cea mai mare parte a acestei creșteri va proveni din activitatea Twitter cu suport publicitar, inclusiv Twitter Blue, pentru care utilizatorii plătesc 3 dolari pe lună pentru a-și personaliza experiența în aplicație. Musk se așteaptă la 69 de milioane de utilizatori ai Twitter Blue până în 2025 și 159 de milioane în 2028.o the pitch deck, Mr. Musk expects 69 million users of Twitter Blue by 2025 and 159 million in 2028.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Zi nefastă pentru Bursa de la Bucureşti

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere pe aproape...

Banca Mondială: Redresarea economică a fost inegală

Şocurile provocate de pandemia de COVID-19 şi invadarea...

Germania acuză SUA că vinde gazele la "prețuri astronomice"

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a reproșat...

Programul Digitalizarea IMM-urilor. Află toate detaliile

Programul Digitalizare IMM-uri 2022.

Curs BNR. Dolarul scade sub 5 lei. Leul prinde puteri

Moneda naţională s-a apreciat, miercuri, în raport cu...

45% dintre angajații români își caută un nou job

Conform unui recent sondaj 45% dintre salariații din...

Alocații majorate cu 100% pentru aceste familii

În actuala criză, și de fapt ca în orice criză, cei mai...

Plafonare temporară a prețului la gaze, o variantă pentru UE

Uniunea Europeană ar trebui să introducă o plafonare...

MedLife a preluat 51% din acţiunile Grupului Provita

MedLife a preluat 51% din acţiunile Grupului Provita,...

Crossuri externe