Măsurile vizate de Elon Musk pentru Twitter sperie utilizatorii
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Măsurile care se anunță sperie utilizatorii
Măsurile care se anunță sperie utilizatorii
Măsurile care se anunță a fi luate de Elon Musk la Twitter sperie utilizatorii. Ambițiile miliardarului sunt foarte mari dar par a veni împotriva celor care fac parte din această platformă de socializare. Motivele de îngrijorare sunt legate de un sistem de plăți cât și de concedierile masive care sunt anunțate.

Musk nu a fost niciodată suspectat că visează la scară mică. El a reinventat cel puțin două industrii cu Tesla, compania sa de vehicule electronice, și SpaceX, compania de rachete - iar acum ambițiile sale se extind și la achiziția Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Miliardaru a prezentat zilele trecute investitorilor planurile sale mărețe - unii ar putea spune incredibile - pentru Twitter și obiectivele sale financiare, scrie The New York Times.

Venituri de cinci ori mai mari până în 2028. Musk a susținut că va crește veniturile anuale ale Twitter la 26,4 miliarde de dolari până în 2028, față de 5 miliarde de dolari anul trecut.

Noul proprietar al Twitter a promis să reducă dependența platformei de publicitate la mai puțin de 50 la sută din venituri.

Publicitatea ar urma să scadă la 45% din veniturile totale, de la aproximativ 90% în 2020. În 2028, publicitatea ar urma să genereze venituri de 12 miliarde de dolari, iar abonamentele de aproape 10 miliarde de dolari, potrivit documentului. Alte venituri ar proveni din afaceri precum licențele de date.

Twitter ar urma să aducă 15 milioane de dolari dintr-o afacere de plăți în 2023, potrivit documentului, care ar urma să crească la aproximativ 1,3 miliarde de dolari până în 2028. Afacerea de plăți a companiei în prezent, care include bacșișuri și cumpărături, este neglijabilă. Au existat speculații că Musk ar putea introduce abilități de plată în Twitter, având în vedere că a contribuit la popularizarea PayPal, serviciul de plăți digitale.

Fără el, Elon Musk ar fi nimic. Cine este omul cheie

Creșterea venitului mediu pe utilizator cu 5,39 dolari.

Cu toate aceste schimbări, domnul Musk anticipează că poate ridica venitul mediu pe utilizator al Twitter - un indicator cheie pentru companiile de social media - la 30,22 dolari în 2028, de la 24,83 dolari anul trecut, potrivit documentului.

Să ajungă la 931 de milioane de utilizatori până în 2028.

Musk anticipează că numărul total de utilizatori ai Twitter va crește de la 217 milioane, la sfârșitul anului trecut, la aproape 600 de milioane în 2025 și la 931 de milioane peste șase ani. Cea mai mare parte a acestei creșteri va proveni din activitatea Twitter cu suport publicitar, inclusiv Twitter Blue, pentru care utilizatorii plătesc 3 dolari pe lună pentru a-și personaliza experiența în aplicație. Musk se așteaptă la 69 de milioane de utilizatori ai Twitter Blue până în 2025 și 159 de milioane în 2028.o the pitch deck, Mr. Musk expects 69 million users of Twitter Blue by 2025 and 159 million in 2028.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel