McDonald's răscumpără toate restaurantele din Israel, după ce au fost boicotate
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
McDonald's
McDonald's
Gigantul fast-food a fost criticat după ce franciza sa israeliană a oferit mii de mese gratuite soldaților israelieni iar acum va răscumpăra toate restaurantele francizate care au fost afectate de scăderea drastică a vânzărilor din urma boicotului.

McDonald's a declarat că a ajuns la un acord cu francizorul Alonyal pentru a returna 225 de puncte de vânzare, scrie BBC.

În ianuarie, McDonald's a declarat că războiul dintre Israel și Hamas a avut un "impact semnificativ" asupra afacerilor.

Protestele de amploare au afectat vânzările în Orientul Mijlociu, Indonezia și Franța.

Alonyal, care este condusă și deținută de directorul general Omri Padan, a operat restaurante McDonald's în Israel timp de peste 30 de ani.

Boicotarea McDonald's a fost declanșată după ce țări cu majoritate musulmană precum Kuweit, Malaezia și Pakistan au emis declarații prin care se distanțează de această companie.

La câteva zile după atacurile Hamas asupra Israelului din octombrie anul trecut și represaliile forțelor de israeliene, francizorul McDonald's a declarat pe rețelele de socializare că a "donat și continuă să doneze zeci de mii de mese unităților IDF, poliției, spitalelor, locuitorilor din jurul fâșiei Gaza și tuturor forțelor de salvare".

Proteste vocale au fost organizate în întreaga lume, boicotul popular extinzându-se dincolo de Orientul Mijlociu. Pe lângă restaurantele din regiune, au fost afectate și afacerile McDonald's din Franța, Indonezia și Malaezia.

"McDonald's își menține angajamentul față de piața israeliană și față de asigurarea unei experiențe pozitive pentru angajați și clienți pe această piață în continuare", a declara joi compania.

Compania americană a declarat că restaurantele, operațiunile și angajații din Israel vor fi păstrate "în condiții echivalente", deși termenii vânzării nu au fost dezvăluiți. În cadrul Alonyal, McDonald's are 5.000 de angajați.

Boicotul a fost descris de McDonald's ca fiind "descurajator și nefondat". Compania se bazează pe mii de întreprinderi independente pentru a deține și a opera majoritatea celor peste 40.000 de magazine din întreaga lume. Aproximativ 5% dintre acestea sunt situate în Orientul Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...

Electromagnetica, pierdere de 50% din cifra de afaceri

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024...

Fotbalul francez, contract cu Nike de o valoare ”istorică”

Federația Franceză de Fotbal deține unul dintre cele mai...


pixel