Medicii francezi, în ALERTĂ! Se gândesc cu GROAZĂ la ce va urma
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Sunt îngrijorați și avertizează
Sunt îngrijorați și avertizează
Răspândirea noului coronavirus în Franţa ar putea să se accelereze rapid în lunile următoare din cauza apariţiei unei variante mai contagioase, au avertizat miercuri doi reprezentanţi ai spitalelor din Paris, sporind temerile impunerii unei al treilea lockdown în această ţară, transmite Reuters.

Şeful secţiei de boli infecţioase a spitalului parizian Saint Antoine, Karine Lacombe, şi directorul general al sistemului spitalicesc din Paris, Martin Hirsch, au atras atenţia asupra presiunii suplimentare la care ar putea fi supusă infrastructura medicală.

Precedentele două lockdown-uri puse în practică de guvernul francez anul trecut au avut drept scop prevenirea situaţiilor în care spitalele să fie copleşite de pacienţii cu COVID-19.

''Ştim că această variantă a virusului se răspândeşte mult mai rapid şi, mai presus de orice, este mai infecţioasă. Aşadar, da, credem că ea va schimba dinamica pandemiei în săptămânile următoare'', a declarat Laborde pentru postul BFM TV.

Citește și Banalul ceai te poate ajuta să scapi de coronavirus. Așa susțin japonezii

Răspândirea acestei variante, detectată prima dată în Anglia, a determinat Regatul Unit, Germania şi Irlanda să reintroducă lockdown-uri stricte.

Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă în Franţa a crescut consecutiv în ultimele zece zile, până la 2.839 marţi, o evoluţie fără precedent după începutul lui noiembrie, când ţara a intrat în al doilea lockdown. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...


pixel