Medicii vor salva economia lumii! Este verdictul economiștilor
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Premierul francez Edouard Philippe a declarat miercuri că angajaţii din sistemul de sănătate în regiunile cele mai afectate de COVID-19 vor primi câte o primă de 1.500 de euro
Premierul francez Edouard Philippe a declarat miercuri că angajaţii din sistemul de sănătate în regiunile cele mai afectate de COVID-19 vor primi câte o primă de 1.500 de euro
Numai medicii, singurii care luptă cu adevărat împotriva răspândirii noului coronavirus, vor putea salva de la dezastru piețele materiilor prime și financiare. Economiștii nu cred nici în puterea de înțelegere a țărilor care fac parte din alianța OPEC+ și nici eficiența măsurilor deja adoptate sau preconizate de băncile centrale mondiale. 

Analiștii sunt sceptici în privința capacității alianței OPEC+ (țările membre ale cartelului petrolului plus alți mari producători de petrol din lume, inclusiv Rusia) de a inversa trendul pieței petrolului, aflată foarte aproape de cel mai negru scenariu din întreaga sa istorie. Sunt experți care estimează că, fără o minune, fără o manevră absolut inedită, prețul petrolului ar putea coborî sub 10 dolari/baril. Alții au mers și mai departe și nu au exclus chiar un preț 0.

În egală măsură, analiștii nu cred că infuziile de capital vor are darul de a stopa degradarea economiilor, în condițiile în care nimic nu merge, practic. La fel cum nu va putea fi oprit haosul de pe piețele financiare și de mărfuri.

”Chiar dacă OPEC+ vor reduce cotele de producție cu 10 milioane de barili pe zi, un record absolut, va fi insuficient pentru a salva piețe, cred analiștii băncii americane Goldman Sachs, potrivit cărora efectul acestei măsuri va dura o săptămână, cel mult două.

Citește și Saxo Bank spune lucrurilor pe nume: 2020 este un an pierdut

În aceste condiții, explică economiștii, numai medicii sunt cu adevărat în stare să repună planeta în mișcare. Oamenii în halate albe, ajunși acum în prima linie a frontului împotriva covid-19, sunt acum stăpânii tuturor piețelor. Doar rezultatele muncii lor îi vor putea convinge pe investitori că speranța încă există. Iar imediat după medici vin cercetătorii, oamenii de știință care caut un tratament, un remediu, un leac, un vaccin împotriva noului coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel