MedLife a preluat 51% din acţiunile Grupului Provita
Autor: Delia Gheață | 05 oct 2022, 11:37
Cele două companii au bătut palma
Cele două companii au bătut palma
MedLife a preluat 51% din acţiunile Grupului Provita, care s-a dezvoltat în principal în Bucureşti, unde deţine un spital multidisciplinar, două centre de imagistică şi un laborator.

"MedLife intră astfel în acţionariatul Provita prin preluarea a 51% din pachetul de acţiuni. Noul parteneriat pune laolaltă know how-ul celui mai mare grup medical privat din România, MedLife, şi excelenţa echipelor medicale din cadrul Provita, supraspecializate în terapia intervenţională a durerii", se arată într-un comunicat al MedLife, transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la nivelul Capitalei, Provita mai are un centru de instruire în terapia durerii, singurul din Europa Centrală şi de Est, aprobat de European Society of Regional Anaesthesia and Pain Therapy. În perioada imediat următoare, Provita se va dezvolta şi în alte oraşe mari din ţară, primul oraş vizat fiind Suceava, unde Grupul va inaugura o clinică specializată, ariile cheie fiind terapia intervenţională a durerii şi screeningul complet privind patologia sânului. De asemenea, Grupul urmează să îşi extindă operaţiunile din Capitală prin lansarea unui nou spital medical privat planificat pentru primăvara anului 2023.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Grupul Provita a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri în valoare de 74 milioane lei.

"Continuăm să fim atenţi la nevoile pacienţilor şi să răspundem cu soluţii medicale complexe, pentru a contribui în mod susţinut la îmbunătăţirea sănătăţii acestora. În acest sens, parteneriatul strategic cu Grupul Provita este un pas important pe care îl facem pentru a completa reţeaua noastră cu echipe medicale de excelenţă, dar şi pentru a integra servicii de prevenţie, diagnostic şi tratament la cele mai înalte standarde. Pacienţii noştri au nevoie de un sistem complet de servicii medicale, la care să aibă acces rapid şi eficient pentru a avea grijă de sănătatea lor, dar mai ales pentru a preveni cele mai frecvente boli", a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacţii, echipa existentă de management, precum şi fondatorii, îşi vor păstra atribuţiile şi vor fi în continuare responsabili de dezvoltarea şi extinderea operaţiunilor medicale Provita, ca parte din strategia grupului MedLife.

"Nevoile pacienţilor şi modul în care răspundem acestora - printr-o abordare multidisciplinară şi empatică a actului medical - stau la baza activităţii Grupului Provita. Ne bucurăm să găsim în MedLife un partener strategic care se aliniază acestei viziuni şi alături de care vom continua să ne urmărim obiectivul principal de a construi în următorii ani o reţea de centre cu servicii medicale complexe, pentru un număr cât mai mare de pacienţi atât din Bucureşti, cât şi din celelalte mari oraşe din ţară", a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Provita.

Odată cu finalizarea acestei achiziţii, Grupul MedLife, va ajunge la un număr de 47 de tranzacţii, fiind operatorul cu cel mai mare portofoliu de companii medicale româneşti integrate în grup. Compania va continua să investească în dezvoltarea infrastructurii din România, ultima tranzacţie anunţată fiind cea pentru platforma digitală de tip integrator, SanoPass.

MedLife operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium.

Citește și Tranzacție pe piața cimentului, aprobată de Consiliul Concurenței

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Experți: Săptămâna viitoare, critică pentru petrol

Se așteaptă ca OPEC și aliații săi să ia în considerare...

Cinci stațiuni balneare europene pentru această iarnă

Dacă sunteți în pană de idei pentru această vacanță de...

Un startup olandez începe producția primelor mașini solare

Start-up-ul olandez de mobilitate Lightyear a început să...

Musk a dublat prețul internetului în Ucraina

Prețul de listă al echipamentelor de comunicații...

Noua lege a pensiilor, amânată din nou. De când se va aplica

Conform proiectului de OUG lansat în dezbatere de...

JPMorgan, UBS și alții se bat pentru pensiile chinezilor

Firmele străine de gestionare a activelor din China,...

Amenzile rutiere în 2023. Care sunt intențiile Guvernului

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un...

Crossuri externe