MedLife a preluat 51% din acţiunile Grupului Provita
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Cele două companii au bătut palma
Cele două companii au bătut palma
MedLife a preluat 51% din acţiunile Grupului Provita, care s-a dezvoltat în principal în Bucureşti, unde deţine un spital multidisciplinar, două centre de imagistică şi un laborator.

"MedLife intră astfel în acţionariatul Provita prin preluarea a 51% din pachetul de acţiuni. Noul parteneriat pune laolaltă know how-ul celui mai mare grup medical privat din România, MedLife, şi excelenţa echipelor medicale din cadrul Provita, supraspecializate în terapia intervenţională a durerii", se arată într-un comunicat al MedLife, transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la nivelul Capitalei, Provita mai are un centru de instruire în terapia durerii, singurul din Europa Centrală şi de Est, aprobat de European Society of Regional Anaesthesia and Pain Therapy. În perioada imediat următoare, Provita se va dezvolta şi în alte oraşe mari din ţară, primul oraş vizat fiind Suceava, unde Grupul va inaugura o clinică specializată, ariile cheie fiind terapia intervenţională a durerii şi screeningul complet privind patologia sânului. De asemenea, Grupul urmează să îşi extindă operaţiunile din Capitală prin lansarea unui nou spital medical privat planificat pentru primăvara anului 2023.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Grupul Provita a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri în valoare de 74 milioane lei.

"Continuăm să fim atenţi la nevoile pacienţilor şi să răspundem cu soluţii medicale complexe, pentru a contribui în mod susţinut la îmbunătăţirea sănătăţii acestora. În acest sens, parteneriatul strategic cu Grupul Provita este un pas important pe care îl facem pentru a completa reţeaua noastră cu echipe medicale de excelenţă, dar şi pentru a integra servicii de prevenţie, diagnostic şi tratament la cele mai înalte standarde. Pacienţii noştri au nevoie de un sistem complet de servicii medicale, la care să aibă acces rapid şi eficient pentru a avea grijă de sănătatea lor, dar mai ales pentru a preveni cele mai frecvente boli", a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacţii, echipa existentă de management, precum şi fondatorii, îşi vor păstra atribuţiile şi vor fi în continuare responsabili de dezvoltarea şi extinderea operaţiunilor medicale Provita, ca parte din strategia grupului MedLife.

"Nevoile pacienţilor şi modul în care răspundem acestora - printr-o abordare multidisciplinară şi empatică a actului medical - stau la baza activităţii Grupului Provita. Ne bucurăm să găsim în MedLife un partener strategic care se aliniază acestei viziuni şi alături de care vom continua să ne urmărim obiectivul principal de a construi în următorii ani o reţea de centre cu servicii medicale complexe, pentru un număr cât mai mare de pacienţi atât din Bucureşti, cât şi din celelalte mari oraşe din ţară", a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Provita.

Odată cu finalizarea acestei achiziţii, Grupul MedLife, va ajunge la un număr de 47 de tranzacţii, fiind operatorul cu cel mai mare portofoliu de companii medicale româneşti integrate în grup. Compania va continua să investească în dezvoltarea infrastructurii din România, ultima tranzacţie anunţată fiind cea pentru platforma digitală de tip integrator, SanoPass.

MedLife operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium.

Citește și Tranzacție pe piața cimentului, aprobată de Consiliul Concurenței

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Conducerea Poștei Române s-a baricadat de teama unui protest

Blocul Sindical Național a organizat joi, 22 februarie,...

Scutirea de la impozitare a unor vehicule se modifică

La ora actuală, Codul Fiscal acordă scutiri de impozit...

Alimente cu preț redus. Obligații noi pentru retaileri

Românii aruncă la gunoi anual 2,5 milioane de tone de...

Nouă OUG pentru consumatorii vulnerabili de energie

Guvernul urmează să aprobe în ședința de joi, 22...

Ministrul Mediului anunță când vor începe programele Rabla

Mircea Fechet a oferit explicațiile necesare. Ce spune...

Impozit minim global. Cine și de ce va plăti această taxă

Impozitul minim global a intrat în vigoare în România la...

Vocea românilor. Cât costă mâncarea pentru o zi VIDEO

Costul vieții în România este o temă care preocupă mulți...

De ce renunță românii la produsele ECO

Mai mult de jumătate din consumatorii de produse ECO au...

Creștere de 20,5% a afacerilor din comerţul cu autovehicule

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu...


pixel