Medlife, creștere spectaculoasă în 2108. Ținta în 2019: Un miliard de lei
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Medlife cifra de afaceri excelenta
Medlife cifra de afaceri excelenta
Medlife și-a crescut afacerile cu aproximativ 30% în 2018, după ce a achiziționat și rețeaua medicală Polisano și alte trei clinici.

Clinicile și divizia corporate reprezinta componenta cea mai mare din cifra de afaceri realizată de MedLife în 2018, 31%, respectiv 21%. Spitalele și laboratoarele MedLife au avut ponderi de 20%, respectiv 17% din cifra de afaceri rulată în 2018. Rezultatele obținute sunt în linie cu estimările inițiale și semnificativ peste ritmul de creștere a pieței, a precizat MedLife.

Tranzacțiile importante au fost încorporarea clinicilor Polisano, Ghencea Medical, Solomed și Transilvania Imagistică precum  și a site-ului cu opinii medicale sfatulmedicului.ro.

Medlife se extinde

Medlife a avut în 2018 o cifră de afaceri pro-forma de 804 milioane de lei, cu 29% mai mare decât în 2017 și EBITDA pro-forma de 103 milioane lei în 2018, cu 33% mai mare decât în 2017.

"Anul 2018 a fost un an plin de provocări, de proiecte ce au vizat dezvoltarea prin achiziții. Am finalizat tranzacția Polisano și am adus în grupul nostru, prin achiziția unor pachete majoritare, alte trei companii: Ghencea Medical Center, Solomed și Transilvania Imagistică, iar în momentul de față, am ajuns la o acoperire foarte bună a țării. Totodată, am făcut un pas important pentru o noua etapă de digitalizare a businessului prin adăugarea în portofoliu a celui mai mare hub de informații medicale – sfatulmedicului.ro", a declarat Mihai Marcu, președintele și CEO al MedLife Group.

În plus, Medlife a reușit să achiziționeze și clinica Roszakert din Ungaria.

Citește și: Conducerea MedLife răsuflă ușurată: A ajuns la o înțelegere cu băncile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel