Memorandum de înțelegere CCIR - Camera Economică Europeană - Nepal
Autor: Crişan Andreescu | 16 iun 2022, 10:16
CCIR și Camera Economică Europeană - Nepal vor face schimb de informații legate de practicile economice
CCIR și Camera Economică Europeană - Nepal vor face schimb de informații legate de practicile economice
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a semnat, miercuri, 15 iunie, un Memorandum de Înțelegere cu Camera Economică Europeană - Nepal, în vederea consolidării relațiilor de afaceri și dezvoltarea cooperării economice dintre cele două state. 

Memorandumul a fost semnat de către Ovidiu Silaghi, secretarul general al CCIR,  și președintele Camerei Economice Europene – Nepal și consulul onorific al României în Nepal,  Narayan Bajaj.

Memorandumul stabilește cadrul practic pentru dezvoltarea unor relații de afaceri mai puternice între România și Nepal, precum și liniile directoare ale unei cooperări economice avantajoase pentru ambele părți. CCIR și Camera Economică Europeană - Nepal vor face schimb de informații legate de practicile economice, de afaceri și totodată cu privire la legile și reglementările relevante aplicabile în România și în Nepal. De asemenea, vor fi organizate forumuri de afaceri și alte evenimente economice, pentru dinamizarea schimburilor comerciale bilaterale.

„România și Nepal au nevoie de o relație economică puternică, mai ales dacă ținem cont de elementele de interes comun ale celor două state care, valorificate în mod optim, vor determina creștere economică de ambele părți. CCIR sprijină internaționalizarea business-ului românesc cu accent pe statele non-UE, acolo unde prezența antreprenorilor români este mai puțin vizibilă. Nu trebuie să uităm faptul că o colaborare strânsă cu Nepal poate însemna pentru antreprenorii români și deschiderea pieței indiene, una dintre cele mai mari piețe de desfacere din lume. Este necesar ca eforturile CCIR de a deschide noi piețe pentru mediul de afaceri românesc să fie susținute însă și de către autoritățile din România prin restructurarea diplomației economice care, în momentul de față, nu mai răspunde în mod eficient cerințelor oamenilor de afaceri”, a declarat secretarul general CCIR, Ovidiu Silaghi.

“Prin semnarea acestui memorandum, se va oferi un sprijin substanțial companiilor românești și nepaleze care doresc să investească în cele două state. Nepalul oferă oportunități reale de investiții în mai multe domenii de activitate precum: agricultură, turism și IT&C. Oferim, de asemenea, o serie de facilități fiscale pentru investitorii străini. Astfel, pentru produsele importate în Nepal nu se percep taxe, iar pentru produsele exportate din Nepal în India taxele sunt zero. Pentru o mai eficientă apropiere dintre mediile de afaceri din România și Nepal este necesară organizarea unei misiuni economice la București la care să participe oameni de afaceri nepalezi din domeniile de interes, care să prezinte oportunitățile de afaceri din țara noastră”, a declarat președintele Camerei Economice Europene – Nepal și consulul onorific al României în Nepal, Narayan Bajaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

Ultimul 747 de la Boeing: "Regina aerului" devine istorie

A revoluționat aviația și, cu cocoașa lui...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Crossuri externe