Mercedes oprește producția din Ungaria
Autor: Oana Pavelescu | 27 iul, 22:18
Fabrica  Mercedes de la Kecskemét din Ungaria
Fabrica Mercedes de la Kecskemét din Ungaria
Industria auto din Ungaria resimte criza provocată de lipsa microcipurilor astfel că producția fabrici Mercedes din Kecskemét (Ungaria), a fost oprită pentru o perioadă de trei săptămâni.

Conform informaţiilor Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Srl., fabrica din Kecskemét se adaptează la situaţia actuală prin modificarea flexibilă a producţiei. Pauza de producţie care afectează săptămânile 30, 31 şi 32 (până la 15 august) va fi utilizată pentru activităţi de întreţinere şi pregătiri pentru producţia în serie a noului model, relatează MTI.

Producătorul circuitelor semiconductoare, Intel a semnalat încă din 22 aprilie că nu prevede când se va termina lipsa de componente electronice pe piaţa internaţională. Ca urmare, fabrica Mercedes din Kecskemét a oprit deja producţia în ianuarie şi în aprilie a acestui an, după care, din cauza lipsei de cipuri la nivel global, la mijlocul lunii iunie, Daimler a introdus din nou programul de lucru redus în uzinele Mercedes-Benz de la Rastatt şi Bremen.

Fabrica din Kecskemét are peste 4.400 de angajaţi. Din cauza epidemiei de coronavirus, munca a fost întreruptă la fabrică în perioada 20 martie - 28 aprilie 2020. Alte pauze de producţie au avut loc în august, cu ocazia weekendului lung al sărbătorii naţionale, precum şi în perioada sărbătorilor de iarnă.

Dacia apasă accelerația. Un nou model va fi prezentat la Munchen

G Ad:

În ciuda pandemiei şi a nefuncţionării timp de câteva săptămâni, la Kecskemét au fost produse peste 160 000 de automobile în 2020, vânzările atingând 3,4 miliarde de euro. Cu un an mai devreme, în 2019, au fost produse 190 000 de maşini, valoarea totală a vânzărilor ajungând la 3,6 miliarde de euro.

În ciuda penuriei globale de cipuri, producătorul de automobile german Daimler a înregistrat câştiguri semnificative în al doilea trimestru al acestui an, dat fiind că cererea pentru maşini de lux a rămas puternică. Cu toate acestea, în raportul său privind trimestrul al doilea, firma a avertizat că lipsa semiconductoarelor va reduce vânzările în a doua jumătate a anului, cu un impact sensibil şi în anul viitor.

În al doilea trimestru al acestui an, Daimler a realizat o cifră de afaceri de 43,49 de miliarde de euro, cu 44% mai mare faţă de cifra de afaceri de 30,18 miliarde de euro realizată anul trecut. Numărul vehiculelor vândute a crescut cu 36%, la 736.385.

Ştiri Recomandate

Lovitură după lovitură. ROBOR, imposibil de stăvilit

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

ONU avertizează! Foametea lovește această țară

Mai mult de jumătate din populația Afganistanului este...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro