Merkel anunță o Germanie mai implicată în lume
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Angela Merkel
Angela Merkel
Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a anunțat că țara sa trebuie să-și asume o responsabilitate mai mare pe plan mondial, atât pentru rezolvarea problemelor majore ale omenirii, cât și la nivelul securității globale. Merkel a anunțat că Germania va crește bugetul apărării și va aloca mai muți bani pentru ajutoarele umanitare și de dezvoltare.

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat luni că este în interesul Germaniei să-şi asume o mai mare responsabilitate la nivel global într-un moment în care multilateralismul este obiectul unor atacuri constante, relatează AFP.  În alocuţiunea de Anul Nou, Merkel a menţionat faptul că vechile certitudini din jurul cooperării internaţionale sunt puse la încercare şi că este de datoria Germaniei să ”se menţină, să argumenteze şi să lupte pentru propriile convingeri”. 

Merkel a precizat că problemele migrației, schimbărilor climatice și luptei împotriva terorismului sunt mult prea vaste pentru ca țările lumii să le gestioneze fiecare pe cont propriu. ”Pentru binele nostru, dorim să răspundem la toate aceste provocări şi putem face aceasta cu atât mai bine luând în considerare interesele altora”, a spus cancelarul german.

Citește și:

Prezumtiva urmașă a Angelei Merkel spune că: Germania este pe primul loc


”Este lecţia a două războaie mondiale din secolul trecut (...) În interesul nostru, trebuie să ne asumăm mai multă responsabilitate”, a continuat Angela Merkel. 

Responsabilitatea asumată de Germania nu s-ar traduce doar în implicarea ei în găsirea unor soluții la nivel global, cât și în consolidarea puterii militare a țării, Merkel anunțând creștere bugetului pentru Apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel