Meta interzice mai multe publicații rusești controlate de stat pe platformele sale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Facebook / sursa foto: Freepik.com / darkdream
Facebook / sursa foto: Freepik.com / darkdream
După ce Moscova a sancționat în repetate rânduri diferitele platforme deținute de Meta, acum, grupul controlat de Mark Zuckerberg interzice principalele publicații rusești controlate de stat.

Compania Meta a declarat luni că interzice mai multe rețele media rusești de stat de pe platformele sale, susținând că posturile au folosit tactici înșelătoare pentru a desfășura operațiuni de influență sub acoperire online.

Interdicția, puternic criticată de Kremlin, marchează o escaladare bruscă a măsurilor luate de cea mai mare companie de social media din lume împotriva mass-mediei rusești de stat, după ani de zile de măsuri, cum ar fi blocarea difuzării de reclame de către aceste instituții și reducerea impactului postărilor acestor publicații.

„După o analiză atentă, am extins măsurile noastre actuale de aplicare a legii împotriva mass-media de stat din Rusia. Rossiya Segodnya, RT și alte publicații sunt acum interzise pe aplicațiile noastre (Facebook, Instagram, Threads) la nivel global pentru activitățile lor”, a declarat compania de social media într-o declarație scrisă.

Înainte de interdicție, RT avea mai mult de 7,2 milioane de urmăritori pe Facebook și mai mult de 1 milion de urmăritori pe Instagram.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți reporterilor: „Meta se discreditează prin aceste acțiuni. Astfel de acțiuni împotriva mass-media rusești sunt inacceptabile. ... Acest lucru complică perspectivele de normalizare a relațiilor noastre cu Meta”.

Moscova a catalogat Meta drept o organizație „extremistă” în 2022 și a blocat Instagram și Facebook, contestând modificările aduse politicii Meta privind discursul instigator la ură, menite să permită utilizatorilor să își exprime furia față de invazia Rusiei în Ucraina.

Rusia a criticat, de asemenea, eforturile anterioare ale Meta de a limita raza de acțiune a mass-media rusești și a amendat de mai multe ori compania pentru că nu a eliminat conținutul din Rusia pe care îl consideră ilegal.

Deși Moscova a amendat până acum Facebook și Instagram, asupra aplicației WhatsApp, deținută, de asemenea, de Meta, nu a luat încă nicio măsură, în contextul în care aplicația de mesagerie este utilizată de milioane de ruși.

Telegram, al cărui fondator rus Pavel Durov a fost pus sub anchetă oficială în Franța luna trecută, este, de asemenea, utilizat pe scară largă în Rusia.

VK Video, platformă video administrată de o companie de tehnologie controlată de stat, este un surogat pentru platforma YouTube, care a fost supusă la rândul său unor presiuni în Rusia din cauza eforturi de a bloca mai multe companii mass-media rusești de stat pe platformî.

Casa Albă a refuzat să comenteze decizia Meta, care a venit după ce Statele Unite au depus acuzații de spălare de bani împotriva a doi angajați RT pentru ceea ce oficialii au spus că a fost un plan de a angaja o companie americană pentru a produce conținut online pentru a influența alegerile din 2024.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat vineri că țările ar trebui să trateze activitățile RT la fel ca operațiunile secrete de informații.

RT a ironizat acțiunile SUA și a acuzat Statele Unite că încearcă să împiedice radiodifuzorul să funcționeze astfel unei organizații jurnalistice.

În materialele informative împărtășite cu Reuters, Meta a declarat că a văzut în trecut companiile mass-media controlate de statul rus încercând să evite detectarea activităților lor online și se așteaptă ca acestea să continue să încerce să se angajeze în practici înșelătoare în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contribuabilii nu mai pot depune hârtii la ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Centru de date / Foto: Freepik
Inundații / Foto: IGSU
Bursa americană
Stație de emisie-recepție / Foto: Freepik
Foto: Pexels.com
tineri - cladire de birouri. Foto: Pexels.com
Jerome Powell, șeful Fed / Foto: Federal Reserve / Flickr
Fondul Monetar Internațional / Foto: Banca Mondială / Flickr
Bursa de la București
Tehnologie avansată
Ședință de Guvern
Avion
Pager / sursa foto: Flickr.com

Nicuşor Dan vânează ţânţarii din Cişmigiu cu drona

Primarul general al Capitalei a făcut un anunţ despre o...

Elon Musk
Contor electric / Foto: Arhivă

Avertisment privind prețul energiei electrice după plafonare

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia...

Profesorul Mircea Coșea
București / Foto: Freepik
Volodimir Zelenski și Jens Stoltenberg / Foto: NATO / Flickr
Explozia unul pager într-un magazin alimentar
La benzinărie
Google / sursa foto: Freepik.com
Telefon Huawei Mate XT Trifold
Date oficiale / FOTO: Frames
O nouă mare provocare

Fond de 30 de miliarde dolari pentru inteligența artificială

Fond destinat investițiilor în dezvoltarea centrelor de...

O femeie se uita la un produs în timpul cumpărăturilor
Energie verde / Foto: Freepik

pixel