Meteorologii au emis o informare de caniculă
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni
Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de caniculă şi disconfort termic, valabilă până duminică după-amiaza, la nivelul întregii ţări. 

Conform prognozei, în intervalul 8 august, ora 12:00 - 11 august, ora 20:00, valul de căldură se va extinde, iar în orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a ţării şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. 

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade, mai ridicate spre 35 - 37 de grade, joi (8 august) local în sud şi est, vineri şi sâmbătă (9 şi 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie şi podiş. 

Prognoza meteo. August debutează cu vreme răcoroasă

În intervalul menţionat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe Litoral şi în Dealurile de Vest. 

Potrivit sursei citate, la nivelul Capitalei, în zilele de 8, 9, 10 şi 11 august, vremea va fi călduroasă, iar în orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatura-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 35 - 36 de grade, pe parcursul zilei de joi, când va fi caniculară, respectiv de 33 - 35 de grade, vineri, sâmbătă şi duminică. 

În Bucureşti, temperatura minimă va fi de 18 - 21 de grade, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în după-amiaza şi seara zilei de vineri, 9 august, când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. 

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisă joi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...


pixel