Mexic și SUA, colaborare pentru reducerea numărului record de migranți
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Migrație / Sursa foto: Freepik.com
Migrație / Sursa foto: Freepik.com
Sute de mii de migranți din America de Sud a tranzitat ilegal granița dintre Mexic și SUA în ultimul an. Numărul persoanelor care caută o viață mai bună în SUA este în creștere pe măsură ce traiul este din ce în ce mai dificil în țările lor de origine. 

Mexic și SUA au convenit asupra unei colaborări mai strânse pentru a aborda problema migrației, ajunsă la un nivel record la granița comună, au anunțat joi guvernele celor două țări într-o declarație comună.

În urma unei vizite în Mexic a secretarului de stat american Antony Blinken, cele două părți au declarat că vor încerca să dezvolte un fond pentru migranții venezueleni, cubanezi, nicaraguayeni și haitieni și vor încerca să abordeze cauzele profunde ale migrației.

Delegațiile, care urmează să se întâlnească din nou la Washington luna viitoare, au discutat, de asemenea, despre regularizarea situației beneficiarilor programului american DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) - așa-numiții Dreamers, care au fost aduși ilegal în țară când erau copii - și a migranților hispanici fără documente care trăiesc de mult timp în Statele Unite.

Discuțiile au avut loc după ce SUA au închis temporar unele puncte de trecere ale frontierei, ceea ce a provocat o încetinire a comerțului și critici din partea republicanilor la adresa politicilor de frontieră ale administrației Biden. Este de așteaptat ca imigrația și frontiera să fie subiecte de top în alegerile din 2024 din SUA, unde președintele Joe Biden candidează pentru un al doilea mandat.

Anterior, joi, președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că cele două părți au convenit să mențină deschise punctele de trecere ale frontierei după închiderile temporare.

Mai mult de jumătate de milion de migranți au traversat anul acesta periculoasa junglă Darien Gap, care leagă America de Sud de America Centrală - dublu față de recordul de anul trecut - mulți dintre ei fugind de criminalitate, sărăcie și conflicte pentru a căuta oportunități mai bune în Statele Unite.

Statele Unite au făcut presiuni asupra Mexicului pentru a face mai mult pentru a combate traficul de fentanil, în timp ce Mexicul a făcut presiuni pentru ca SUA să înăsprească controalele pentru a preveni ca armele de foc din SUA să ajungă la cartelurile periculoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mircea Coșea: BNR a ajuns un alergător singur de cursă lungă

Banca Națională a României a transmis luni, 13 aprilie,...

Şeful Fed anunţă că va mai dura până la scăderea dobânzilor

Jerome Powell, președintele Rezervei Federale a SUA, a...

Ce s-a decis în şedinţa de Guvern de marţi. Află detalii

Actele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului...

Cu cât s-a scumpit manopera în service-urile auto

S-a scumpit serios manopera pentru reparaţiile auto.

China se opune ferm noilor taxe vamale impuse de SUA

China și-a arătat opoziția față de majorarea tarifelor...

Prețul argintului, în creștere: Cauze și implicații

Prețul argintului a înregistrat o creștere semnificativă...

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Biden scoate artileria grea împotriva importurilor din China

Administrația Biden a anunțat o serie de măsuri pentru a...

Belgienii se înghesuie să-și vândă aurul. Explicații

Sunt date anunțate de magazinul de vânzări online...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel