Actualizările pentru Windows 10 vor fi oprite. Cât vor trebui să plătească utilizatorii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Windows / sursa foto: Pexels.com / Nothing Ahead
Windows / sursa foto: Pexels.com / Nothing Ahead
Utilizatorii Windows 10 vor trebui să scoate bani din buzunar dacă vor să folosească sistemul de operare în siguranță.

Microsoft va înceta asistența pentru Windows 10 pe 14 octombrie 2025. Compania va oferi Extended Security Updates (ESU) pentru utilizatorii Windows 10, contra cost, prețurile începând de la 61 de dolari pentru primul an după expirarea actualizărilor.

De obicei, Microsoft oferă abonamente pentru Extended Security Updates doar organizațiilor care trebuie să continue să utilizeze versiuni mai vechi de Windows. De data aceasta, este diferit, deoarece există încă un număr mare de persoane care folosesc Windows 10, la aproape nouă ani de la lansarea sa în 2015, scrie The Verge.

Întreprinderile și consumatorii vor trebui să achiziționeze licențe ESU pentru fiecare dispozitiv care folosește Windows 10 pe care intenționează să continue să îl folosească după data limită de la încetarea suportului, anul viitor.

Pentru întreprinderi, primul an are un preț de 61 de dolari. Acesta se dublează apoi la 122 de dolari pentru al doilea an și se dublează din nou în anul trei, ajungând la 244 de dolari. Acest tarife sunt cumulative, astfel încât dacă utilizatorul dorește să achiziționeze suportul în al doilea an de la oprirea furnizării acestui serviciu va trebui să plătească și pentru primul.

Miercuri, Microsoft a anunțat pe blogul Windows IT Pro că prețurile enumerate se aplică numai organizațiilor comerciale și că detaliile privind prețurile pentru consumatorii individuali "vor fi comunicate la o dată ulterioară".

"Actualizările de securitate extinse nu sunt menite să fie o soluție pe termen lung, ci mai degrabă o punte temporară", explică Microsoft într-o postare pe blog. "Puteți achiziționa licențe ESU pentru dispozitivele Windows 10 pe care nu intenționați să le actualizați la Windows 11 începând cu octombrie 2024, cu un an înainte de data de sfârșit a suportului."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel