Microsoft l-a făcut fericit pe Elon Musk. I-a construit ceva frumos
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este ceva extrem de puternic
Este ceva extrem de puternic
Microsoft, companie fondată de Bill Gates, a construit un supercomputer pentru OpenAl, o asociație care încearcă să creeze o inteligență artificială generală și a fost înființată de Elon Musk și Sam Altman. 

În cadrul conferinței Build, dedicată dezvoltatorilor, Microsoft a anunțat că a finalizat construirea unui super-ordinator care, în opinia companiei, figurează printre primele cinci cele mai puternice de pe Terra. Aparatul dispune de 285.000 CPU core, 10000 GPU și o capacitate de transfer de 400 gigați pentru fiecare server GPU.

Anul trecut, Microsoft a investit un miliard de dolari în OpenAl, obiectivul fiind de a realiza o mașină susceptibilă să permită testarea modelelor sofisticate de inteligență artificială, care reclamă importante resurse de calcul.

Citește și Bill Gates, mesaj cutremurător: Se va întâmpla la fiecare 20 de ani

Microsoft afirmă că, spre deosebire de modelele anterioare de IA, mai mici, unul mare are, spre exemplu, darul de a înțelege mai exact nuanțele vocii umane, gramatica, concepte și context. În plus, el poate îndeplini câteva funcții: să tragă concluzii la discursuri lungi, să fie moderator de chat la jocurile online, ba chiar să genereze un program cod pe baza rezultatelor căutărilor pe GitHub.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel