Microsoft separă vânzarea aplicației Teams de Office la nivel global, în plin procest antitrust
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Sediul Microsoft
Sediul Microsoft
Compania Microsoft este nevoită să vândă aplicația de mesagerie Teams separat de pachetul Office, la nivel global, a anunțat luni gigantul tehnologic american.

În urmă cu șase luni Microsoft a luat aceeași măsură Europa, în încercarea de a evita o posibilă amendă antitrust din partea UE.

Comisia Europeană investighează legarea de Office și Teams de către Microsoft de la o plângere depusă în 2020 de către Slack, aplicația de mesagerie pentru spații de lucru concurentă deținută de Salesforce.

Teams, a fost adăugat gratuit la Office 365 în 2017 și a devenit popular în timpul pandemiei, datorită conferințelor sale video. Rivalii au spus că vânzarea celor două produse împreună oferă companiei Microsoft un avantaj nedrept. Compania a început să vândă cele două produse separat în UE și Elveția la 1 octombrie anul trecut.

Microsoft a precizat într-o postare pe blog că introduce o nouă gamă de Microsoft 365 și Office 365 care nu includ Teams în regiunile din afara SEE (Spațiului Economic European) și a Elveției, precum și o nouă ofertă Teams pentru clienții Enterprise din aceste regiuni.

Începând cu 1 aprilie, clienții pot fie să își continue contractul de licență actual, fie să îl reînnoiască, să îl actualizeze sau să treacă la noile oferte.

Este posibil ca separarea Microsoft să nu fie suficientă pentru a evita acuzațiile antitrust ale UE, care vor fi probabil transmise companiei în următoarele luni, deoarece rivalii critică nivelul taxelor și capacitatea serviciilor de mesagerie de a funcționa cu Office au declarat sursele.

Microsoft, care a acumulat amenzi antitrust din partea UE în valoare de 2,2 miliarde de euro în ultimul deceniu pentru legarea sau gruparea a două sau mai multe produse împreună, riscă o amendă de până la 10% din cifra sa de afaceri anuală globală dacă va fi găsită vinovată de încălcări ale normelor antitrust.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel