BNR se pregătește pentru stagnare economică. Ce se întâmplă cu rata dobânzii-cheie
Banca Națională a României...
"Este vorba de mai puţin de 5% din numărul nostru total de angajaţi...Este important de menţionat că, deşi eliminăm posturi în unele zone, vom continua să facem angajări în zonele strategice", a precizat directorul general Satya Nadella într-un email trimis angajaţilor.
Producătorul de software a subliniat că aceste restructurări se vor traduce printr-o lovitură de 1,2 miliarde de dolari care va fi inclusă în bilanţul financiar pe trimestrul al doilea. Microsoft urmează să dea publicităţii rezultatele pe trimestrul al doilea în data de 24 ianuarie iar analiştii se aşteaptă ca grupul să anunţe o majorare a cifrei de afaceri cu doar 2,7% în ritm anual, un ritm foarte mic pentru un gigant din sectorul informatic obişnuit cu creşteri de două cifre.
În ultimele luni şi alte nume mari din sectorul tehnologiei au anunţat restructurări de personal. Amazon şi Salesforce au precizat, la începutul acestei luni, că vor concedia aproximativ 18.000, respectiv 8.000 de salariaţi. Meta, firma mamă a Facebook şi Instagram, a lansat şi ea un plan de restructurări vizând 11.000 de posturi în luna noiembrie 2022.
În cazul Microsoft, grupul a mai demarat două programe de restructurări, unul în luna iulie 2022 care a vizat mai puţin de 1% din efective iar cel de-al doilea în octombrie şi care a vizitat mai puţin de 1.000 de persoane. În paralel Microsoft, care numără acum 221.000 de angajaţi, a angajat aproximativ 75.000 de persoane începând din 2019.
Citește și Google ar putea concedia 10.000 de angajați "neperformanți"
Confruntat cu o scădere a veniturilor din publicitate și cu o înrăutățire a condițiilor economice, gigantul internetului a dat de înțeles că intenționează o reducere a costurilor și o îmbunătățire a productivității. În iulie, Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet, a prezentat un plan numit Simplicity Sprint, care ar trebui să asigure companiei ”20% mai multă eficientă".
Anunțurile de concedieri s-au înmulțit în sectorul tehnologic în ultimele săptămâni, în special la Twitter, cumpărat de Elon Musk, și la compania mamă a Facebook, Meta. Marți, producătorul de computere și imprimante HP și-a anunțat la rândul său intenția de a elimina între 4.000 și 6.000 de locuri de muncă în următorii trei ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Banca Națională a României...
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii...
Programul Casa Verde...
O propunere votată în...
Prețurile la energie electrică continuă să varieze...
Peste 200 de locuitori ai...
Un accident provocat de o...
Organizația țărilor...
Administrația Națională de...
Polițiștii de frontieră ai...
Circulația pe Podul Prieteniei,...
Prețurile globale ale...
Val de căldură extremă în estul...
Donald Trump a semnat legea...
Pompierii anunţă că la mall-ul...
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...