Microsoft vrea să dea afară aproape 10.000 de angajați
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
 Microsoft intră în rândul companiilor care fac restructurări
Microsoft intră în rândul companiilor care fac restructurări
Grupul american Microsoft Corp. a anunţat miercuri că intenţionează să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi până la finele lunii martie, dând o nouă lovitură sectorului tehnologiei care a fost afectat de mai multe planuri ample de restructurări, informează AFP.

"Este vorba de mai puţin de 5% din numărul nostru total de angajaţi...Este important de menţionat că, deşi eliminăm posturi în unele zone, vom continua să facem angajări în zonele strategice", a precizat directorul general Satya Nadella într-un email trimis angajaţilor.

Producătorul de software a subliniat că aceste restructurări se vor traduce printr-o lovitură de 1,2 miliarde de dolari care va fi inclusă în bilanţul financiar pe trimestrul al doilea. Microsoft urmează să dea publicităţii rezultatele pe trimestrul al doilea în data de 24 ianuarie iar analiştii se aşteaptă ca grupul să anunţe o majorare a cifrei de afaceri cu doar 2,7% în ritm anual, un ritm foarte mic pentru un gigant din sectorul informatic obişnuit cu creşteri de două cifre.

În ultimele luni şi alte nume mari din sectorul tehnologiei au anunţat restructurări de personal. Amazon şi Salesforce au precizat, la începutul acestei luni, că vor concedia aproximativ 18.000, respectiv 8.000 de salariaţi. Meta, firma mamă a Facebook şi Instagram, a lansat şi ea un plan de restructurări vizând 11.000 de posturi în luna noiembrie 2022.

În cazul Microsoft, grupul a mai demarat două programe de restructurări, unul în luna iulie 2022 care a vizat mai puţin de 1% din efective iar cel de-al doilea în octombrie şi care a vizitat mai puţin de 1.000 de persoane. În paralel Microsoft, care numără acum 221.000 de angajaţi, a angajat aproximativ 75.000 de persoane începând din 2019. 

Citește și Google ar putea concedia 10.000 de angajați "neperformanți"

Confruntat cu o scădere a veniturilor din publicitate și cu o înrăutățire a condițiilor economice, gigantul internetului a dat de înțeles că intenționează o reducere a costurilor și o îmbunătățire a productivității. În iulie, Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet, a prezentat un plan numit Simplicity Sprint, care ar trebui să asigure companiei ”20% mai multă eficientă".

Anunțurile de concedieri s-au înmulțit în sectorul tehnologic în ultimele săptămâni, în special la Twitter, cumpărat de Elon Musk, și la compania mamă a Facebook, Meta. Marți, producătorul de computere și imprimante HP și-a anunțat la rândul său intenția de a elimina între 4.000 și 6.000 de locuri de muncă în următorii trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ministerul Finanţelor, anunţ despre ratingul României

Agenția de rating S&P a reconfirmat în data de 12...

Ryanair, anchetată în Italia pentru practici neconcurențiale

Autoritatea italiană de reglementare în domeniul...

Planul Volkswagen de reducere a costurilor

Grupul Volkswagen a întocmit un plan de reducere a...

Programul de 1 Mai şi Paşte al magazinelor Kaufland

Kaufland România anunță programul magazinelor de Paște.

Românii pot cumpăra de azi noi titluri de stat Tezaur

Începând de azi, 15 aprilie, românii pot subscrie pentru...

Mai multe autorități vor putea colecta creanțe bugetare

În contextul necesității îmbunătățirii cadrului legal...

Aluminiul și cuprul cresc la bursă. Explicație

Această creștere nu are legătură cu ceea ce se întâmplă,...


pixel