Microsoft vrea să pună mâna pe TikTok. Pe TOATĂ afacerea
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Detalii despre TikTok! Serviciul chinez TikTok intenționează să adauge chaturi de grup în aplicația sa. Această nouă funcție ar putea apărea anul acesta.
Detalii despre TikTok! Serviciul chinez TikTok intenționează să adauge chaturi de grup în aplicația sa. Această nouă funcție ar putea apărea anul acesta.
Microsoft poate cumpăra TikTok în întregime, nu doar filialele din Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă, susține cotidianul economic Financial Times, citând cinci surse apropiate negocierilor. 

Microsoft vrea să cumpere întreaga afacere TikTok, inclusiv subunitățile din India și Europa. Informația vine după ce, anterior, compania fondată de miliardarul american Bill Gates, a confirmat public că este în discuții privind cumpărarea aplicației în patru țări: SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă. Potrivit FT, valoarea TikTok se ridică undeva între 30 și 60 de miliarde de dolari. 

Financial Times menționează că TikTok nu include China, unde funcționează altă aplicație ByteDance, asemănătoare cu TikTok - Douyin. 

Unul dintre interlocutorii publicației economice a explicat că Microsoft și-a propus să achiziționeze întreaga afacere din cauza complicațiilor ce pot apărea în privința auditoriului din diferite țări. De menționată că însuși președintele Donald Trump a recomandat ca TikTok să fie preluat în întregime, nu doar 30% din capital. El a adăugat că viitorul proprietar al aplicației trebuie vă transfere ministerului american al Finanțelor ”o parte însemnată de bani”. 

Citește și Ce trebuie să facă Tik Tok pentru a continua să opereze în SUA

Microsoft consideră că va avea nevoie de un an pentru a desprinde TikTok de compania chineză mamă și să garanteze securitatea datelor utilizatorilor americani. 

La începutul anului 2020, TikTok număra peste 800 de milioane de utilizatori activi, din care 100 de milioane în Statele Unite. Pentru Microsoft, care deține, de asemenea, LinkedIn, achiziția îi va permite să-și consolideze pozițiile pe piețele rețelelor sociale, intrând în competiție cu giganți precum Facebook și Snap. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel