România pe datorie. Ministerul Finanţelor, nou împrumut de peste 2,5 miliarde de lei
Ministerul Finanţelor a...
„La data de 30 septembrie 1864, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, printr-un decret domnesc, a consfinţit înfiinţarea primelor Camere de Comerţ şi Industrie din România. Doi ani mai târziu, la 1 aprilie 1866, a fost fondată Academia Română, sub denumirea de Societatea Literară Română, devenită, la 1 august 1867, Societatea Academică Română.
Putem vorbi astfel de o istorie comună a celor două instituții, ca parte a procesului de formare a noului stat național român. Pe de o parte, dezvoltarea economică a României impunea apariția unui organism care să reprezinte comercianții în fața autorităților acelor vremuri, iar pe de altă parte societatea românească avea nevoie de un for al personalităților vieții intelectuale, care să contribuie, dar mai ales să accelereze, progresul național prin știință și cultură.
De-a lungul timpului, Academia Română a contribuit decisiv la promovarea identității și unității acestei țări. Totodată, pentru generațiile tinere, Academia Română a reprezentat o sursă de inspirație și un exemplu de urmat, prin aducerea în prim plan a conceptelor de patriotism și înaltă competență. În cei 155 de ani care au trecut de la fondare, Academia Română a oferit atât societății românești, cât și lumii întregi o serie de nume de savanți și personalități ale științei, generatoare a unor idei și teorii revoluționare în diverse domenii de activitate.
În numele sistemului Cameral din România urez Academiei Române la mulți ani și succes în activitatea de promovare a identităţii culturale a României, precum și în cea de a spori patrimoniul național, vectori importanţi ai prestigiului ţării noastre pe plan mondial”, a transmis Mihai Daraban, președintele CCIR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanţelor a...
Analistul economic Cristian...
Cererea pentru extrem de...
Rheinmetall își transformă...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Cazacii ruşi au un cadou pentru...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
UE adoptă al 16-lea pachet de...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...