Zeci de mii de firme şi PFA-uri vor fi închise. Vezi motivele
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Trebuie îndeplinite niște norme
Trebuie îndeplinite niște norme
În cazul în care nu își modifică obiectul de activitate până în 17 ianuarie, adică până joi, zeci de mii de PFA-uri și întreprinderi indivuale riscă să fie radiate la primăvară de ONRC. 

Conform datelor ONRC, în decembrie anul trecut erau peste 30.000 de PFA-uri (persoană fizică autorizată) care nu s-au conformat unei limitări introduse în legislație acum aproape doi ani. Cele mai multe astfel de firme se află în județul Bistrița Năsăud (2508), Maramureș (2.102) și București (1827).

Lista ONRC cuprinde, de asemenea, mai mult de 12.000 de întreprinderi individuale (II), care trebuie să își modifice obiectul de activitate tot până în 17 ianuarie 2019.

Clase de activități

Despre ce modificări este vorba. La începutul anului 2017, Legea nr. 182/2016 a limitat numărul claselor de activități. Astfel, persoanele autorizate pot avea maximum cinci clase de activități prevăzute de Clasificarea activităților din economia națională (CAEN), în condițiile în care, până la acel moment, o asemenea limitare nu exista. În cazul întreprinderilor individuale, limitarea este de zece clase de activități.

Citește și ONRC: Numărul firmelor în hibernare este în creștere

Actul normativ acorda PFA-urile și II-urilor care nu întrunesc respectivele dorința o perioadă de doi ani pentru remedierea situației. Termenul limită este peste două zile. Odată nerespectat, în decurs de 60 de zile de la 17 ianuarie, ONRC va radia din oficiu acestei firme. Mai precis, începând cu 19 martie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel