Mii de angajaţi ai General Motors și Stellantis, rămași fără locuri de muncă pe fondul grevelor sindicatului USW
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Gigantul auto Stellantis
Gigantul auto Stellantis
General Motors și Stellantis au declarat că au concediat mai mulți muncitori din cauza consecințelor legate de greva sindicaliștilor de la United Auto Workers.

Producătorul auto american General Motors a precizat miercuri, într-un comunicat, că a oprit producția la uzina sa de asamblare din Fairfax, Kansas, din cauza unor piese care ar fi fost furnizate de fabrica din Wentzville, Missouri, unde muncitorii au intrat în grevă săptămâna trecută. În total, activitatea a 2.000 de muncitori a fost suspendată pe o perioadă nedefinită, conform CNBC.

Tot astăzi, constructorul auto Stellantis a anunțat că suspendă pe o perioadă nedefinită aproximativ 370 de angajați de la trei fabrici de piese din Ohio și Indiana din cauza unor probleme legate, de asemenea, de grevă. Fabricile produc piese pentru vehiculele Jeep construite la punctul de asamblare Toledo al producătorului auto, unde muncitorii sunt, de asemenea, în grevă.

Muncitorii reprezentați de UAW au ieșit din uzinele de asamblare a automobilelor din Wentzville și Toledo, Ohio, precum și dintr-o uzină Ford Motor din Wayne, Michigan, în apropiere de Detroit, după ce cei trei producători auto nu au reușit să ajungă la un acord cu sindicatul pentru un nou contract.

Uzina de asamblare Fairfax a GM construiește sedanul Chevrolet Malibu și crossoverul Cadillac XT4. GM a precizat că, din cauza grevei, cei 2.000 de muncitori rămași fără joburi nu vor fi eligibili pentru ajutoarele de șomaj suplimentare pe care le-ar primi în mod normal angajații companiei.

"Am spus în repetate rânduri că nimeni nu câștigă într-o grevă", a precizat GM într-un comunicat. "Ceea ce s-a întâmplat cu membrii echipei noastre din Fairfax este o demonstrație clară și imediată a acestui fapt. Vom continua să negociem cu bună credință cu sindicatul pentru a ajunge la un acord cât mai repede posibil".

Aproape 13.000 de muncitori GM, Ford și Stellantis sunt în grevă la fabricile din Wentzville, Toledo și Wayne. Președintele UAW, Shawn Fain, a declarat că sindicatul va anunța prelungirea grevei vineri, dacă nu vor exista "progrese serioase" în negocieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mircea Coșea: BNR a ajuns un alergător singur de cursă lungă

Banca Națională a României a transmis luni, 13 aprilie,...

Ce s-a decis în şedinţa de Guvern de marţi. Află detalii

Actele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului...

Cu cât s-a scumpit manopera în service-urile auto

S-a scumpit serios manopera pentru reparaţiile auto.

China se opune ferm noilor taxe vamale impuse de SUA

China și-a arătat opoziția față de majorarea tarifelor...

Prețul argintului, în creștere: Cauze și implicații

Prețul argintului a înregistrat o creștere semnificativă...

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Biden scoate artileria grea împotriva importurilor din China

Administrația Biden a anunțat o serie de măsuri pentru a...

Belgienii se înghesuie să-și vândă aurul. Explicații

Sunt date anunțate de magazinul de vânzări online...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel