Mike Pompeo speră în reluarea negocierilor cu Coreea de Nord
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Mike Pompeo: Ceea ce se întâmplă acum NU este Războiul Rece 2.0
Mike Pompeo: Ceea ce se întâmplă acum NU este Războiul Rece 2.0
Mike Pompeo, șeful diplomației americane spune că speră la o reluare a negocierilor cu Coreea de Nord.

”Sperăm să ne întoarcem la masa negocierilor în următoarele săptămâni”, le-a spus miercuri şeful diplomaţiei americane unor jurnalişti la Departamentul de Stat.

Preşedintele american Donald Trump şi dictatorul nord-coreean Kim Jong Un au decis, în a treia lor întâlnire tête à tête, la 30 iunie, în Zona Demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei, să relanseze negocieri în vederea unei ”denuclearizări”, în urma eşecului summitului lor de la Hanoi, în februarie.

Pompeo a sugerat în mai multe rânduri că reluarea acestor discuţii este iminentă. La 30 iunie, el evoca o întoarcere la masa negocierilor în două-trei săptămâni.

Miercuri, presa nord-coreeană a citat declaraţii ale lui Kim Jong Un potrivit cărora recentele teste de rachetă cu rază scurtă de acţiune efectuate de Nord reprezintă un avertisment adresat Sudului şi Statelor Unite, care au început săptămâna aceasta manevre comune.

Donald Trump şi administraţia sa au depus eforturi să minimalizeze aceste teste, subliniind că nu este vorba despre teste de rachete cu rază lungă de acţiune şi nici despre teste nucleare, pe care Kim Jong un s-ar fi angajat să le suspende.

La primul lor summit, la Singapore, în iunie 2018, preşedintele american şi dictatorul nord-coreean au semnat o declaraţie prin care şi-au pecetluit angajamentul de a ”denucleariza” complet peninsula coreeană, garantând securitatea regimului nord-coreean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel