Miliardarul François Pinault cumpără șampania Jacquesson
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este doar o verigă dintr-un lanț de tranzacții
Este doar o verigă dintr-un lanț de tranzacții
Artémis Domaines, compania de vinuri a miliardarului francez François Pinault, a achiziționat producătorul de șampanie Jacquesson. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită.

Compania miliardarului, care deține deja, printre altele, vinul Château Latour și șampania Henriot, devine "unicul acționar" al Jacquesson, la care a fost acționar minoritar din februarie 2022, se arată în comunicatul preluat de cotidianul Le Figaro. 

Compania Jacquesson, fondată în Dizy, regiunea Champagne, a fost deținută anterior de familia Chiquet, care a achiziționat-o în 1974. Domeniul se întinde pe 40 de hectare și produce 300.000 de sticle pe an.

Jean Garandeau, director general al Jacquesson din septembrie 2022 va continua să conducă destinele firmei. Jean-Hervé Chiquet, fostul proprietar, va rămâne, la rândul lui, membru al Consiliului de administrație al producătorului de șampanie. În octombrie 2022, Artémis Domaines a fuzionat cu familia Henriot, care a devenit acționar minoritar alături de familia Pinault, care deține o participație majoritară.

Jucător de referință

Fuziunea cu Henriot a fost menită să creeze "un jucător de referință în lumea marilor vinuri", unde există o concurență acerbă între case, a declarat directorul general al Henriot, Gilles de Larouzière Henriot.

Odată cu achiziționarea șampaniei Jacquesson, Artémis Domaines deține o duzină de domenii viticole, printre care Château Latour și Clos de Tard în Burgundia, Château Grillet în Valea Rhône, Bouchard Père et Fils și Henriot în Champagne, precum și Eisele Vineyard în California și Beaux Frères în Oregon, SUA.

Citește și Prezentă și în România, compania Mondelez vinde o parte din afaceri 

Tot dintr-o posibilă rubrică a celor mai noi tranzacții merită amintit anunțul grupului alimentar american Mondelez, prezent şi pe piaţa din România,care a ajuns la un acord pentru a-şi vinde afacerile cu gumă, care includ mărci precum Trident şi Dentyne, din SUA, Canada şi Europa către firma Perfetti Van Melle Group, unul dintre principalii producători europeni de gumă de mestecat, pentru 1,35 miliarde de dolari. ....

Citește și Moet Hennessy rămâne fără rezerve de șampanie

LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE a reușit să depășească estimările analiștilor la patru dintre cele cinci divizii principale ale sale în cele mai recente rezultate, în timp ce Hermès International a înregistrat o creștere de 24% a veniturilor, excluzând fluctuațiile valutare, în ciuda creșterii prețurilor la o serie de produse.  În timp ce până în prezent consumatorii bogați semnalează că sunt încă dispuși să cumpere bunuri scumpe, .... citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel