Miliardarul Ray Dailo dezvăluie CADOUL perfect de Anul Nou
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Este un cadou prețios oferit însă cu o condiție
Este un cadou prețios oferit însă cu o condiție
Fondatorul celui mai mare fond speculativ din lume, miliardarul Ray Dalio, a declarat că la fiecare sărbătoare și la fiecare zi de naștere a nepoților săi le dăruiește câte o monedă de aur, relatează Barron's.

Dalio oferă monedele cu o condiție: și anume ca nepoții săi să nu le cheltuiască. Potrivit miliardarului, aurul este cel mai bun mod de a le insufla tinerilor interesul pentru a face economii, pentru a pune un ban de o parte.

"Ei nu pot cheltui moneda de aur. Trebuie să economisească această monedă și să o folosească doar în situații de urgență. De fapt, scopul este acela de a încerca să păstreze cât mai mult moneda, astfel încât să o transmită copiilor lor”, a explicat Dalio.

Potrivit precizărilor sale, chiar dacă nu aduce un ramdament prea mare, comparativ cu alte tranzacții, aurul rămâne mai bun decât alte active.

Citește și DEZASTRUL e la un pas! Este inevitabil! Sfaturile miliardarului Ray Dalio

Citește și Miliardarul american Ray Dalio anunță: Vor distruge bitcoin

Dalio însuși a investit pentru prima dată în acțiuni la vârsta de 12 ani. Pe atunci, lucra la Links Golf Club, în apropierea casei sale, unde se purtau deseori discuții despre despre evoluția pieței bursiere, despre jucători din piață, plasamente și așa mai departe. Aprofundându-și, ulterior, cunoștințele, el a reușit să economisească 300 de dolari, pe care i-a investit în acțiuni Northeast Airlines, a căror valoare s-a triplat după propunerea de fuziune.

Un alt investitor american celebru, Warren Buffett, are și el propria sa tradiție de a face cadouri, cunoscută sub numele de "regula celor 10.000 de dolari". Obișnuia să ofere 10.000 de dolari ca dar de sărbători familiei sale. În timp, această regulă s-a schimbat, iar acum oferă acțiuni pentru o sumă similară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel