Miliardarul Ray Dalio s-a săturat să fie șef. Și-a găsit un loc de subaltern
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
A construit cel mai mare fond speculativ din lume
A construit cel mai mare fond speculativ din lume
Ray Dalio a renunțat la șefia fondului speculativ Bridgewater Associates, scrie Bloomberg. Fondatorul miliardar al Bridgewater Associates a renunțat la controlul companiei fondată de el în urmă cu 47 de ani și pe care a transformat-o în cel mai mare fond speculativ din lume. Activele Bridgewater Associates sunt evaluate la 150 de miliarde de dolari.

Potrivit Bloomberg, Ray Dalio a predat toate drepturile sale de vot consiliului de administrație la 30 septembrie și a renunțat la funcția de unul dintre cei trei co-directorii de investiții ai Bridgewater. Dalio își va păstra locul în consiliul de administrație al Bridgewater Associates cu o nouă poziție: mentor în domeniul tehnologiei informației.

Fondul emblematic al lui Ray Dalio din cadrul Bridgewater Associates, Pure Alpha, a avut un randament de 34,6% în acest an, la 30 septembrie. De la înființarea sa în 1991, Pure Alpha a avut un randament mediu anual de 11,4%. În schimb, "All Weather Portfolio", conceput de omul de afaceri pentru a oferi randamente mai consistente, a pierdut 27,2% de la începutul anului.

Ray Dalio a investit pentru prima dată în acțiuni când avea 12 ani. În 1975, a fondat compania de investiții Bridgewater Associates. În prezent, fondul de hedging Bridgewater Associates administrează active în valoare de aproximativ 150 de miliarde de dolari, fiind cel mai mare fond de investiții din lume. Bridgewater Associates este a cincea cea mai mare firmă de private equity din Statele Unite, potrivit revistei Fortune.

Fondul investește în active din întreaga lume, iar printre clienții săi se numără organizații caritabile, guverne, fonduri de pensii și fonduri suverane. Potrivit Bloomberg, averea lui Ray Dalio se ridică la 16,2 miliarde de dolari. Ray Dalio a investit pentru prima dată în acțiuni când avea 12 ani, pe când lucra la Links Golf Club, un club de golf la modă din apropierea casei sale. A reușit să strângă 300 de dolari, din care a cumpărat acțiuni Northeast Airlines. La scurt timp, compania a primit o ofertă de fuziune, iar valoarea acțiunilor sale s-a triplat. Atunci, tânărul Ray a decis să își dedice viața investițiilor. 

"Investițiile de succes au la bază aceleași principii care te ajută să devii un manager de succes sau să ai succes în viață. Trebuie să fiți perseverent și să vă păstrați mintea deschisă. Acest lucru este valabil în piețe, este valabil în aproape toate domeniile vieții", spune el despre munca sa de o viață. - Trebuie să înveți din greșelile tale. Cunoscându-ți greșelile, înveți care este realitatea și ce trebuie să faci în privința ei”, obișnuiește să spună Ray Dailo. 

Cum începi să investești la bursă. Sfaturile miliardarului

1. Decideți câți bani puteți economisi

"Economisirea înseamnă libertate și siguranță", a declarat investitorul pentru CNBC. - De câtă libertate și siguranță aveți nevoie?" Întrebați-vă de câți bani aveți nevoie pe lună, apoi începeți să economisiți.

2. Creați un portofoliu sigur

Următorul pas este să decideți ce să faceți cu banii economisiți. Păstrarea banilor într-un cont de economii nu este o idee bună, deoarece inflația le diminuează valoarea. Prin urmare, cea mai bună alegere este să vă investiți proprii bani. Sfatul lui Ray Dalio este de a construi un portofoliu de active a căror valoare crește mai repede decât inflația. Iar pentru ca portofoliul să nu scadă și să crească odată cu restul pieței, omul de afaceri recomandă combinarea activelor într-un mod care să echilibreze riscul.

3. Studiați ciclurile pieței

Dacă ți-ai propus să devii investitor pe termen scurt, este important să înveți cum funcționează economia și piața bursieră, spune Dalio. "Să știi cum să cumperi când toată lumea vrea să vândă și cum să vinzi când toată lumea vrea să cumpere", spune el. De exemplu, după recesiunea din 2008, piața americană a început cel mai lung trend ascendent din istoria modernă. În cei zece ani de la prăbușirea băncii de investiții Lehman Brothers, care a declanșat criza, indicele S&P 500 a crescut cu 130%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
Munca la birou. Pexels.com
Recep Tayyip Erdogan / Foto: flickr.com
Wall Street
Bani

Cursul BNR. Leul, indecis la sfârșit de săptămână

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

Barbie. Foto: pexels.com

Vânzările de păpuşi Barbie scad, iar explicaţia e simplă

Vânzările de păpuși Barbie scad în lipsa unei...

Blue screen / sursa foto: Wikimedia Commons
Bernard Arnault
Aur

Aurul se redresează după o scădere bruscă

Prețul aurului a recuperat, vineri, din terenul pierdut...

Economia Rusiei
Rubla rusească
Ceaiul de la ora 5 / FOTO: Freepik

Tradiția britanică a ceaiului de la ora cinci, amenințată!

Inundații, secete... În India și Kenya, efectele...

Dolari / sursa foto: Freepik.com
OpenAI

Inteligență artificială: OpenAI amenință Google

Un anunț care a făcut ca acțiunile Alphabet,...

China Japonia / sursa: Freepik.com
Skoda Auto
Centrală pe cărbune / sursa foto: Freepik.com
Jocurile Olimpice / FOTO: Facebook JO Paris 2024
Romgaz

Dividendele Romgaz ajung, începând de astăzi, la acționari

Valoarea dividendului brut pe acțiune este de 0,1425 lei.

pexels.com
TVA
Wall Street. Foto: Pexels.com
Actualizarea CrowdStrike / sursa foto: Wikimedia Commons / Dulles Airport CrowdStruck
Dolari
Foto: Pexels.com
Cosmin Marinescu

pixel