Decizie importantă privind prețurile la energie. Documentul a fost publicat
Guvernul s-a decis în privința...
Singurul avantaj este acela că persoanele care își vor plăti datoriile către stat în termen de o lună de la data notificării vor primi o bonificație de 10%. În plus, dacă obligațiile notificate de ANAF vor fi plătite până în iunie 2019, nu se vor percepe penalități și dobânzi.
Amnistia fiscală este de fapt o “restructurare”, așa cum o numește Teodorovici, în sensul că persoanelor fizice nu li se vor șterge datoriile către stat, nici măcar cele adunate din penalități și dobânzi.
La ultima publicare a “listei ruşinii”, 11.131 persoane fizice datorau statului român circa 14 miliarde de lei, datorii de peste 15.000 lei. Amnistia fiscală nu îi vizează însă pe ce cei aflați pe așa numită listă a rușinii.
De fapt, ANAF va calcula ce datorii au de plătit contribuabilii în perioada 2012-2016, de pe urma impozitului pe venit, a CAS și a CASS, și va trimite notificări pentru plata acestora, în două tranșe, până în noiembrie 2018 și până în februarie 2019.
Cei ce vor plăti în termen de o lună, până în decembrie 2018, respectiv martie 2019, vor primi un bonus de 10%.
Termenul de plată, până când datoriile către stat pot fi plătite fără a se calcula penalități și dobânzi, este iunie 2019.
În cazul companiilor, atât publice, cât și private, care au datorii la bugetul de stat, la nivelul lui decembrie 2017, se vor șterge dobânzile și penalitățile, iar principalul va fi eșalonat pe o anumită perioadă de timp.
Companiile care sunt la zi cu plata datoriilor către stat este posibil să primească bonificații, pentru a fi încurajate și pe mai departe.
Analiza situației fiecărei comapnii în parte nu va fi făcută însă de ministerul de Finanțe, ci de o bancă, a mai spus Teodorovici.
Companiile de stat vor fi analizate de către băncile de stat, iar cele private vor putea apela la serviciile băncilor private.
Este ultima amnistie fiscal pe care o face statul, a mai spus Teodorovici, care a descris măsurile pe care le preconizează ca pe “un moment zero” al relației stat-contribuabil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...