Ministerul Educației introduce o nouă bursă. Cine va beneficia
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Copii la școală / Foto: Freepik
Copii la școală / Foto: Freepik
Ministerul Educației din România a anunțat o serie de modificări semnificative în sistemul de acordare a burselor pentru elevi, inclusiv introducerea unei burse noi - bursa de reziliență.

Aceste schimbări sunt menite să sprijine mai bine performanța școlară și să ofere susținere financiară adecvată elevilor care se confruntă cu dificultăți.

Potrivit ministrului Educației, Ligia Deca, noile modificări vor tripla numărul de beneficiari de burse din școlile din România. Printre principalele modificări se numără:

Bursa de reziliență

Această nouă formă de bursă va motiva elevii cu rezultate medii să progreseze. Cuantumul bursei va fi de 300 de lei pe lună, iar aceasta va fi acordată elevilor care au obținut cel puțin media anuală 7 și se află în primii 30% din clasă din punct de vedere al rezultatelor. De asemenea, elevii cu afecțiuni oncologice sau cronice, care sunt școlarizați pentru o perioadă mai mare de patru săptămâni în cadrul școlilor din spital sau la domiciliu, vor fi eligibili pentru această bursă.

Bursa de merit va fi acordată tuturor elevilor cu medii anuale de cel puțin 9,50. În plus, se menține acordarea bursei pentru elevii care obțin premiile la olimpiadele școlare și alte competiții recunoscute.

Ajustări la bursele existente

Se menține măsura acordării bursei pentru primii 30% dintre elevii fiecărei clase de gimnaziu și liceu. De asemenea, limitele de vârstă pentru acordarea burselor sociale pentru elevi din diverse programe educaționale au fost ajustate.

Aceste modificări sunt parte a efortului de a spori accesul la educație și de a recunoaște eforturile elevilor de a-și îmbunătăți performanța școlară, în ciuda dificultăților întâmpinate.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel