Ministerul Muncii se restructurează. Dispar funcții de conducere
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Şase din zece angajaţi spun că schimbarea locului de muncă se află printre primele trei cele mai importante priorităţi pentru acest an.
Şase din zece angajaţi spun că schimbarea locului de muncă se află printre primele trei cele mai importante priorităţi pentru acest an.
Noua structură a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale va avea cu 44 de posturi mai puţin, după ce vor fi eliminate 14 funcţii de conducere, 26 funcţii publice de execuţie de consilier superior şi 4 funcţii contractuale de consilier în cadrul cabinetului Secretarului de Stat. 

Potrivit proiectului de Hotărâre privind reorganizarea şi funcţionarea instituţiei, publicat miercuri, Ministerul Muncii va avea 4 secretari de stat în loc de cinci.

Ministrul Muncii: Avem o problemă în sistem

"Aparatul propriu al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale va avea un număr maxim de 380 de posturi, finanţate de la Bugetul de Stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului. Ministrul muncii şi protecţiei sociale este ajutat în activitatea de conducere a ministerului de 4 secretari de stat, de secretarul general şi doi secretari generali adjuncţi", se precizează în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

În ceea ce priveşte instituţiile care funcţionează în subordinea, sub autoritatea şi coordonarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Inspecţia Muncii rămâne cu 2.526 de posturi, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială cu 1.409 posturi, Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii va dispune de 131 de posturi, exclusiv demnitarii, iar Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi are 50 de posturi exclusiv demnitarul.

Serviciului Comunicare, Mass-Media şi Relaţii cu Publicul şi Serviciul Unitatea pentru Tehnologia Informaţiei vor fi reorganizate prin înfiinţarea Direcţiei Comunicare, Relaţii cu Publicul şi Tehnologia Informaţiei iar Direcţia Generală Juridică va fi desfiinţată urmând a fi înfiinţate Direcţia Avizare Acte Normative şi Relaţia cu Parlamentul, Direcţia Juridică şi Contencios şi Direcţia Dialog Social, se mai arată în documentul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel