O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
La sfârșitul anului trecute, ministrul Boloș a anunțat că, după Bobotează, va cere premierului revocarea din funcţie a câtorva dintre cei care se află în structurile de conducere ale Autorităţii Vamale şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. La acea dată, șeful de la Finanțe nu a precizat despre cine anume este vorba.
Acum, el a clarificat problema. Într-o intervenție la postul de televiziune Digi24, el a precizat că nu o va schimba pe șefa ANAF, Nicoleta Cîrciumaru. „Este o doamnă extrem de muncitoare, extrem de onestă, profesionistă. Vicepreședinții vor face parte din propunerea de a fi schimbați. Și la vămi urmează să vedeți, cât de curând, schimbările”, a spus Marcel Boloș.
În altă ordine de idei, după ce a participat, marți, la reuniunea Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), desfăşurată la Bruxelles, ministrul Boloș a declarat că trebuie să ne asigurăm că noul cadru de reguli fiscale facilitează investiţiile, inclusiv pentru ţările cu un spaţiu fiscal mai mic cum este România.
Miniştrii de finanţe din Uniunea Europeană au adoptat concluziile Raportului privind Mecanismul de Alertă 2024 şi Analiza Anuală a Creşterii Sustenabile 2024, respectiv recomandarea pentru politica economică a zonei euro, a arătat ministrul pe pagina sa de Facebook.
Potrivit sursei citate, acesta este primul pas pentru iniţierea procesului anual al Semestrului European pentru monitorizarea politicilor economice, de ocupare a forţei de muncă şi fiscale din statele membre.
Una dintre concluziile Raportului privind Mecanismul de Alertă 2024 este nevoia unei integrări mai bune a Procedurii privind Dezechilibrele Macroeconomice în cadrul de guvernanţă economică, care este în curs de revizuire.
De asemenea, miniştrii au luat act de stadiul impactului economic şi financiar al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Comisia Europeană a prezentat o actualizare a situaţiei economice şi bugetare din Ucraina, după care au urmat discuţii despre sprijinul financiar acordat de UE, precum şi despre evoluţiile înregistrate în utilizarea activelor ruseşti îngheţate şi imobilizate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.