Ministrul Muncii anunţă ce se întâmplă cu pensiile speciale în 2022: Problema a fost folosită politic
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Marius Budăi / Foto: Ministerul Muncii
Marius Budăi / Foto: Ministerul Muncii
Ministrul Muncii a făcut noi precizări privind pensiile speciale. Marius Budăi a declarat că până acum problema pensiilor speciale a fost abordată doar din punct de vedere politic, pentru a câştiga voturi.

Ministrul Muncii a declarat că aşteaptă din partea celorlaţi miniştri să găsească soluţii pentru a rezolva problema pensiilor speciale.

Marius Budăi a declarat că vrea să rezolve inechităţile din sistemul de pensii şi că aşteaptă soluţii din partea celorlalţi ministri pentru reforma din domeniile lor.

„Eu, în calitate de ministru al Muncii, vreau rezolvarea inechităților din sistemul contributiv și aștept ceilalți miniștri să găsească soluții pentru reforma din domeniile lor. Să găsească soluții, să vină cu reforma la care o parte din ei erau la guvernare și a fost asumată în PNRR. Este o reformă asumată de stat. Eu fac partea mea de reformă, adică partea de pensii contributive. Fiecare ministru trebuie să vină cu partea lui de reformă”, a declarat ministrul Muncii, potrivit Digi24. 

Protejarea consumatorilor de energia scumpă poate avea efecte nocive, susţin economiştii

Marius Budăi spune că până acum „problema pensiilor speciale” a fost folosită de politicieni doar pentru a câştiga voturi.

„S-a abordat problema pensiilor speciale doar din punct de vedere politic, niciodată profesional. Cum a dat bine la public s-a folosit sărăcia oamenilor. Îi spui unui cetățean că are unul pensia de 20 de ori mai mare ca tine, ca să îi abați atenția că tu nu îi majorezi pensia. Dar nu îi spui care e situația, să faci o paralelă, să spui că armata, de exemplu, e în strânsă legătură cu NATO. Nu s-a explicat pentru că s-a folosit din punct de vedere politic, să produci emoție și să culegi voturi. Mai era un coleg care acum e și coleg de alianță cu mine, care spunea că le desființează în 30 de zile”, a spus ministrul Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel