Bursa de la București a început săptămâna în scădere: Roșu pe linie
Bursa de la București nu a...
"A fost o discuţie la nivelul Guvernului şi mesajul este foarte clar: se merge începând de anul viitor pe ceea ce înseamnă Legea 152, Legea salarizării, adică se va merge pe creşterea pe care am promis-o în programul de guvernare.
El a fost întrebat dacă se va aplica acea măsura de îngheţare a salariilor în zona sectorului bugetar, în condiţiile în care măsura era inclusă într-un document transmis Comisiei Europene.
"Dacă vii cu alte măsuri care să îţi compenseze impactul pe care îl ai pe o anumită măsura, ei (Comisia Europeană n.r.) nu au niciun fel de problemă. Ei cer să te încadrezi în anumiţi indicatori macro pe care ţi i-ai asumat, acel deficit să fie undeva 2,53%, dacă nu mă înşel, să fie sub 60% datoria publică. Sunt anumite elemente la care CE nu că ţine ea, ţi le asumi tu ca stat. Noi ne-am asumat ca stat, scăderea de deficit an de an cu 0,5%. (...) Deci, anul viitor mergem pe legea salarizării care are o creştere cam 25% dacă nu mă înşel", a subliniat şeful de la Finanţe.
Întrebat cum explică salariile mult mai mari din sectorul bugetar comparativ cu cele din mediul privat, ministrul a promis că până la finele acestui an lucrurile se vor schimba şi "nu mă refer la salarizare ci la felul în care administraţia îşi justifică salariile".
"Atunci când am promis Legea salarizării am spus că vine la pachet şi cu reaşezare a administraţiei, a zonei publice. Era şi este o lipsă de specialişti în administraţia centrală, s-au dat salarii, dar nu putem rămâne la forma în care suntem astăzi ca număr, ca pregătire, ca perfomanţă, şi aici lucrurile se vor schimba până la final de an. Nu o să intru în detalii. Nu mă refer la salarizare ci la felul în care administraţia îşi justifică salariile pe care le primesc cei din administraţie", a mai spus Teodorovici.
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat pe 20 octombrie, pe pagina sa de Facebook, că, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, MMJS lucrează la creşterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an şi la diferenţierea salariului minim în funcţie de studii sau vechimea de peste 15 ani. Precizarea a venit după ce senatorul PNL Florin Cîţu anunţa că Executivul va introduce măsuri de austeritate din 2019, precum îngheţarea salariilor din 2019.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Comerţul online ia amploare în Germania.
O situația similară s-a înregistrat și în luna mai, când...
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Analistul economic Adrian...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...