Ministrul Transporturilor scoate cărțile pe masă. Adevărul despre mandatul său
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ministrul Cuc cere restructurări semnificative în companiile din subordine
Ministrul Cuc cere restructurări semnificative în companiile din subordine
Noul meu mandat de ministru al Transporturilor este dedicat vizitelor pe şantiere, pentru a avea garanţia că execuţia kilometrilor de autostradă este la zi, după ce, în primul mandat, am scos la licitaţie proiecte de autostradă în valoare de 3,5 miliarde de euro, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după citirea moţiunii simple pe Transporturi intitulată "Mandatul ministrului Cuc cu numărul 3 este unul de nota 3". 

"În primul meu mandat de ministru al Transporturilor, adică în 10 luni, am reuşit să scot la licitaţie proiecte de autostradă în valoare de 3,5 miliarde de euro. În primul meu mandat, pentru prima dată, a fost scoasă la licitaţie autostrada care taie Carpaţii, Sibiu-Piteşti, cea mai aşteptată autostradă din România. Pentru secţiunea 1 a autostrăzii Piteşti-Sibiu, între Sibiu şi Boiţa, avem deja un câştigător şi, dacă nu ar fi existat o contestaţie, contractul ar fi fost deja semnat. Am reuşit să deblochez această situaţie, iar acum suntem în faza procedurilor de semnare a contractului", a afirmat Cuc.

Şeful de la Transporturi a precizat că mandatul actual este dedicat vizitelor pe şantiere, pentru a verifica permanent stadiul în care se află lucrările.

Citește și Ministrul Cuc dorește obținerea avizelor în 90 de zile

"Ţineţi minte: primul meu mandat, proiecte de 3,5 miliarde de euro. Ăştia nu sunt bani pe hârtie. Fără licitaţie, niciun proiect nu poate să prindă viaţă. Noul meu mandat de ministru al Transporturilor, adică al doilea, este dedicat vizitelor pe şantiere, pentru a avea garanţia că execuţia de km de autostradă este la zi. Am demarat în premieră la Ministerul Transporturilor 'Ora infrastructurii'. Românii ştiu în timp real ce se întâmplă pe şantiere, care este stadiul proiectelor aflate în execuţie, ce proiecte noi începem, precum şi alocările bugetare pentru fiecare proiect de infrastructură. Acum mi-am dat seama că deja operaţionalul proiect 'Ora infrastructurii' mai are un scop: să demonteze toate fake-news-urile pe care le-aţi spus dvs. astăzi", le-a zis Cuc deputaţilor.

Potrivit acestuia, 527 de kilometri de autostradă din cei 803 kilometri construiţi după Revoluţie au fost realizaţi în timpul unor guvernări social-democrate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel