Miracol la Notre Dame! A scăpat, dar pericolul nu a trecut
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este ora de evaluare a pagubelor
Este ora de evaluare a pagubelor
Este un miracol, exclamă cotidianul Le Figaro, anunțând că marea orgă din catedrala Notre-Dame din Paris "nu a ars" în incendiul care a devastat clădirea. ”M-am rugat toată noaptea”, a declarat Vincent Dubois, unul dintre cotitularii instrumentului. Chiar dacă pare neatinsă de flăcările devastatoare, starea reală a orgii rămâne încă incertă. 

Marea orgă a fost restaurată de-a lungul timpului, dar structura de bază datează de la începutul secolului al XV-lea. ”Totul e acoperit de cenușă, praf și apă”, a suspinat Philippe Lefčvre, care cântă la orga din Notre-Dame din Paris de 35 de ani. ”Se va usca în următoarele luni, iar acest lucru riscă să provoace probleme de structură”, a explicat muzicianul în vârstă de 70 de ani.

"Să sperăm că va rămâne stabilă, după ce va putea fi pusă la adăpost", a precizat el, subliniind că orga este una dintre cele mai mari din Europa. "Orga cea mică, aflată sub fleşă, a fost însă afectată de flăcări", a adăugat el.

Citește și Incendiu Notre-Dame. Milioane de euro pentru reconstrucția Catedralei VIDEO

Îngrozit de pagubele suferite de Catedrală, organistul s-a arătat, totuși, optimist. ”Marele rău a fost evitat. Notre-Dame este încă în picioare și este o încântare să vezi reacția unanimă a lumii întregi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel