Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Ofițeri superiori de la bordul petrolierului Willowy au fost chemați pe punte pentru a li se spune că nava lor și alte patru din vecinătatea ei navigau misterios în cercuri, incapabili să conducă.
Este foarte ușor să vă panicați când navigați. Presupunerea imediată a fost că, curenții puternici împingeau navele în jur, dar nu existau astfel de curenți unde navigau, în sudul Oceanului Atlantic, la vest de orașul Cape Town din Africa de Sud.
Flota militară americană, înfrântă de Covid-19
Navele care par să navigheze în cercuri au devenit un fenomen din ce în ce mai obișnuit și misterios în apropierea mai multor porturi de pe coasta Chinei, în special în apropierea terminalelor petroliere și a instalațiilor guvernamentale, dar nu s-a văzut nimic unde se afla Willowy, potrivit Skynews.
Cercetătorii care monitorizează aceste cercuri bizare din apropierea coastei chineze cred că sunt probabil rezultatul unei manipulări sistematice GPS concepute pentru a submina un sistem de urmărire pe care toate navele comerciale trebuie să îl folosească în conformitate cu dreptul internațional.
Cunoscută sub denumirea de AIS (sistem automatizat de identificare), tehnologia transmite identificatori unici de la fiecare navă, împreună cu locația GPS a navei, cursul și viteza către alte nave din apropiere.
Aceste semnale sunt chiar colectate de sateliți și folosite pentru a monitoriza comportamentul suspect, inclusiv contrabanda, pescuitul ilegal și cel mai relevant comerțul cu petrol sancționat.
Cercurile identificate în apropierea coastei chineze au fost atribuite interferențelor GPS, lucru care a coincis cu sancțiunile americane asupra Iranului, potrivit Phil Diacon, directorul executiv al firmei de informații marine Dryad Global.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...