MISTERIOSUL scut spațial al Rusiei! Armata lui Putin, în acțiune
Autor: Mara Ivan | 25 noi, 12:34
Se cunosc foarte puține detalii
Se cunosc foarte puține detalii
Armata lui Vladimir Putin, în acțiune! Rusia a plasat joi cu succes pe orbită un satelit militar de pe cosmodromul Pleseţk, situat la circa 800 de kilometri nord de Moscova, a informat Ministerul Apărării de la Moscova.

Potrivit agențiilor internaționale de presă, foarte atente la orice mișcare ”strategică” decisă de regimul de la Kremlin, satelitul militar face cel mai probabil parte din misteriosul scut spaţial antirachetă rus, despre care se știu foarte puține detalii. Nici nu este, prin urmare, de mirare, de ce este îngrijorată comunitatea internațională!

Racheta Soiuz-2.1B a fost lansată la ora 01:09 GMT din regiunea Arhanghelsk, a menţionat ministerul citat într-un comunicat de presă.

În total, peste 40 de echipe de supraveghere şi mai bine de 70 de unităţi ale Armatei a 15-a a Forţelor Speciale Aerospaţiale au supervizat lansarea.

Potrivit agenţiei oficiale RIA Novosti, este vorba despre lansarea cu numărul 51 a unei rachete Soiuz-2.1B de la începerea testelor pe cosmodromul Pleseţk, în 2004. Racheta purtătoare a înlocuit rachetele Soiuz-U care erau folosite la Pleseţk între anii 1973-2012.

G Ad:

Potrivit site-ului Spaceflightnow, specializat în lansări în spaţiu, acest satelit este foarte probabil un dispozitiv de alertă timpurie Tundra, din care Rusia a mai pus pe orbită în 2015, 2017 şi 2019.

Citește și Spaima lumii! Este cea mai puternică rachetă de pe pamânt!

Citește și Noua armă a SUA. Nici măcar China nu are șanse să scape

Potrivit altei publicaţii specializate în spaţiul rus, site-ul Russianspaceweb, satelitul lansat joi face parte din misteriosul scut spaţial antirachetă Kupol (Cupolă), despre care Moscova a dezvăluit foarte puţine detalii în decembrie 2019.

Acest sistem este menit să detecteze din spaţiu lansarea de rachete balistice, traiectoria lor şi zona vizată, potrivit documentelor prezentate la acea vreme de Statul Major rus. Componenţa completă a Kupol, care se doreşte a fi echivalentul sistemului american SBIRS, nu este cunoscută.

Rusia, care dispune încă din 2015 de o "forţă spaţială" integrată în forţele sale aeriene şi al cărei principal scop este apărarea antirachetă, este acuzată de mai mulţi ani de militarizarea spaţiului. La rândul său, Moscova acuză SUA de acelaşi lucru.

În 2018, Washingtonul s-a declarat îngrijorat de "comportamentul foarte anormal" al unui satelit rus, acuzând Moscova că încearcă să dezvolte arme spaţiale, lucru dezminţit de Kremlin.

Mai recent, săptămâna trecută, Rusia a stârnit controverse după ce a pulverizat un vechi satelit sovietic aflat pe orbită în urma testării unei rachete antisatelit. Gestul a fost denunţat de autorităţile de la Washington, care l-au considerat periculos deoarece explozia a generat "un nor" de reziduuri spaţiale.

Ştiri Recomandate

Horoscop. Două extreme de Crăciun. Cine este Grinch-ul

Spiritul Crăciunului învăluie aproape pe toată lumea....

Surprizele anului 2022. Accizele cresc pe toată linia

Nivelul accizelor va creşte uşor anul viitor pentru...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro