De la bun început, experții americani au precizat că ”Punctul Nemo” este folosit de foarte mult timp. Mai precis începând din 1971. Adică de 48 de ani acolo cad navele spațiale și sateliții care ies de pe orbitele pe care au fost plasați.
Potrivit ultimelor estimări, ”Punctul Nemo”, supranumit și cimitirul aparatelor cosmice, ascunde peste 270 de ”epave”, printre care stația orbitală sovietică MIR, mai multe rachete de transport ale Agenției spațiale europene, numeroase alte aparate folosite pentru aprovizionarea Stației Spațiale Internaționale, și chiar tehnologii ale companiei SpaceX, a lui Elon Musk.
Citește și NASA confirmă: Totul se va schima pe Terra
”Punctul Nemo” nu a fost ales întâmplător de oamenii de știință. Este, practic, locul ideal, care prezintă o serie de avantaje. În primul rând, este o zonă îndepărtată, situându-se la 2.200 de kilometri de uscat. În al doilea rând, în această parte a Pacificului aparatele pot coborî fără să se deterioreze. În al treilea rând, acest loc este folosit de departamentele de resort din aproape toate țările lumii care desfășoară programe spațiale, ceea ce permite minimizarea poluării oceanului.
Pentru ca o navă spațială sau satelit să nimerească ”Punctul Nemo”, este nevoie de calcule extrem de precise pentru fiecare caz în parte, ținând cont de specificul fiecărui aparat. Cu cât este mai mic, cu atât este mai dificil să efectueze o coborâre la punct fix, pentru că poate arde la intrarea în atmosferă. În prezent, pe orbita circumterestră se află circa 5.000 de mecanisme spațiale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
Câştigul salarial mediu net...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...