Moderna a distrus 400.000 de doze de VACCIN. Cum a explicat
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Au apărut niște probleme
Au apărut niște probleme
Compania americană Moderna a distrus aproximativ 400.000 de doze din vaccinul său împotriva coronavirusului, anunță agenția Bloomberg, citând o declarație făcută în acest sens de consilierul președintelui Statelor Unite pentru dezvoltarea de vaccinuri, Moncef Slowey.

Se pare că Moderna a fost obligată renunțe la acest lot de vaccinuri din cauza unor probleme apărute în etapa de filtrare târzie a producție. Medicamentul nu a fusese încă distribuit în fiole. Compania este, totuși, de părere, că incidentul nu va afecta planurile de a produce 20 de milioane de doze până la sfârșitul lunii decembrie.

Anterior, Comitetul de profil al Food and Drug Administration (FDA) al Departamentului SUA pentru Sănătate și Servicii Umane a aprobat utilizarea vaccinului coronavirus Moderna. Vaccinarea este recomandată persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Citește și Vaccinul Moderna, sub lupa experților EMA. Vor da verdictul

Înainte de aceasta, pe 13 decembrie, conducerea Centrelor federale pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) a aprobat utilizarea vaccinurilor de la BioNTech și Pfizer în Statele Unite în situații de urgență. Prima persoană care a primit vaccinul de la BioNTech și Pfizer din Statele Unite a fost asistenta medicală din New York, Sandra Lindsay, care a lucrat cu pacienții cu COVID-19 în ultimele zece luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel