Moderna anunță un vaccin special împotriva OMICRON
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un anunț foarte binevenit
Un anunț foarte binevenit
La începutul anului 2022, vor începe testele clinice pentru un vaccin dezvoltat special împotriva variantei omicron a coronavirusului, a anunțat biroul de presă al companiei Moderna.

Până la lansarea în producție a noului ser, Moderna intenționează să controleze această versiune a SARS-CoV-2 cu doze de rapel. Compania a testat deja eficacitatea revaccinării împotriva Omicron. Potrivit rezultatelor publicate, numărul de anticorpi crește de zece ori după o injecție de rapel.

"Boosterul vaccinului mRNA-1273, aprobat în prezent, de 50 de micrograme, crește nivelurile de anticorpi care neutralizează omicronul de aproximativ 37 de ori față de nivelurile înregistrate înainte de injectarea rapelului", se arată în raport.

Compania testează, de asemenea, un rapel cu volum dublu, în care 100 de micrograme de medicament sunt administrate unui pacient. O astfel de injecție, conform testelor, efectuată la 29 de zile de la injectare, crește numărul de anticorpi de 83 de ori. Compania nu a constatat niciun efect secundar grav.

"Doza de rapel de 100 µg de mRNA-1273 este în general sigură și bine tolerată. Frecvența și natura evenimentelor adverse locale la șapte zile după revaccinare au fost, în general, comparabile cu cele de după două doze de vaccinare primară", a precizat Moderna. Cu toate acestea, cercetătorii au observat că evenimentele adverse au fost totuși mai frecvente în cazul dozei duble de rapel decât în cazul revaccinării de rutină.

Citește și Lovitură grea pentru vaccinul Johnson&Johnson. Decizia Statelor Unite

Citește și Scenariu DE INFARCT al evoluției PANDEMIEI. Experții nici nu vor să se gândească

Citește și Vaccinul Pfizer. Vestea bună vine de la cercetătorii israelieni

Cercetătorii de la Imperial College London au observat anterior o scădere a eficacității apărării imunitare împotriva omicronului la persoanele care au fost vaccinate sau care au fost vaccinate cu tulpina delta. De exemplu, imunitatea la COVID-19 la cei care fuseseră infectați anterior cu tulpina delta a fost capabilă să protejeze împotriva reinfectării în 85% din cazuri în termen de șase luni. Dar odată cu răspândirea Omicron, cifra a scăzut la 19%.

În plus, după ce au analizat datele privind vaccinul Pfizer/BioNTech, cercetătorii au concluzionat că un ciclu complet de vaccinare ar putea proteja împotriva infecției cu tulpina omicron în doar 20% din cazuri. Cu toate acestea, după un vaccin de rapel, cifra crește la 55-80%.

De asemenea, OMS a precizat că omicronul poate reduce eficacitatea vaccinurilor și se poate răspândi mai rapid. Cu toate acestea, s-a demonstrat că boala provocată de această tulpină este mai ușor de tolerat decât varianta delta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel