Moderna are o eficacitate ridicată după doza doi. Ce se întâmplă cu doza a III-a
Autor: Ciprian Dumitrache | 13 oct, 14:11
Oamenii de știință din cadrul FDA, autoritatea americană de reglementare în domeniul medicamentelor, au declarat marți că Moderna nu a îndeplinit toate criteriile agenției pentru a autoriza utilizarea dozelor de rapel ale vaccinului său COVID-19. Eficacitatea ridicată a vaccinului după primele două doze nu ar necesita aprobarea unei doze suplimentare.

Documentele FDA arată că o a treia doză din vaccinul Moderna ar crește nivelul de anticorpi, dar diferența față de gradul de imunizare obținut în urma dozei a doua nu este semnificativă, protecția oferită de schema cu două doze fiind ridicată.

Documentele au fost publicate înaintea unei reuniuni la sfârșitul acestei săptămâni a FDA pentru a discuta despre dozele de rapel ale vaccinului.

Reuters notează că de cele mai multe ori FDA ține cont de avizul experților săi care, totuși, nu este un aviz obligatoriu.

Moderna solicită de la autoritățile americane autorizația pentru o doză de rapel de 50 micrograme, jumătate din puterea vaccinului inițial administrat în două doze, la aproximativ patru săptămâni distanță.

G Ad:

Compania a cerut autorităților de reglementare să autorizeze o a treia doză pentru persoanele de peste 65 de ani și pentru cei cu risc ridicat, similar cu autorizația obținută de Pfizer / BioNTech.

Principalele informații privind rezultatele administrării dozei trei vin în mare parte din Israel, care a lansat campania pentru imunizarea cu a treia doză a vaccinului Pfizer / BioNTech și furnizează date agenției americane pentru medicamente privind eficacitatea dozei booster.

De asemenea, FDA va analiza dacă este cazul să fie aprobată o doză de rapel pentru vaccinul J & J, care a solicitat autorizarea pentru efectuarea dozei a doua la un interval de 2-6 luni de la prima doză, în funcție de categoriile de persoane vaccinate. 

Citește și: Ce se întâmplă cu persoanele care au primit primele două doze de Astrazeneca

 

Ştiri Recomandate

Evergrande revine în forță! Răul a trecut? Euforie la bursă

Cel mai mare dezvoltator imobiliar al Chinei, Evergrande...

CNAIR: Transfăgărăşanul se închide ASTĂZI

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, pe DN 7C...

OMS, anunț de ultimă oră privind SFÂRȘITUL pandemiei

Pandemia de COVID-19 va lua sfârşit "când lumea va alege...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro