Brânză, chefir și vodcă din zer: cum își sabotează România propria industrie a laptelui
Președintele Asociației...
"Viceprim-ministrul, ministrul finanțelor, și ministrul muncii, familiei, tineretului și solidarității sociale emit următorul ordin:
Art. 1. — Pentru semestrul I al anului 2025, începând cu luna aprilie 2025, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.045/2018, cu modificările ulterioare, nu poate depăși cuantumul de 40,18 lei.
Art. 2. — Valoarea nominală stabilită la art. 1 se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2025, respectiv august 2025 și septembrie 2025.
Art. 3. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", scrie în documentul publicat în Monitorul Oficial.
Tichetele de valoare sunt un motor important al economiei româneşti, contribuind cu peste 32 de miliarde de lei la Produsul Intern Brut (PIB) al României în 2023, ceea ce reprezintă peste 2% din PIB-ul naţional, potrivit unui studiu realizat de Academia de Studii Economice (ASE), se menţionează într-un comunicat de presă.
Cercetarea a analizat impactul economic al tichetelor de valoare pentru perioada ianuarie 2020 - iulie 2024, evidenţiind rolul acestora în susţinerea consumului, stimularea economiei şi crearea sau menţinerea locurilor de muncă.
Potrivit cercetării, fiecare leu cheltuit prin tichete de valoare generează 2,91 lei suplimentari pentru PIB, consolidând astfel efectul economic al acestui instrument de politică publică.
Concluziile studiului realizat de ASE au fost prezentate miercuri, 19 martie, în cadrul unei mese rotunde organizate în colaborare cu Comisia de buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaţilor şi Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din cadrul Senatului României. Prezentarea a fost susţinută de Cristian Păun, coautor al studiului, urmată de o sesiune de dezbateri la care au participat reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului, mediului academic, Asociaţiei Profesionale a Emitenţilor de Tichete (APET) - care reuneşte principalele companii emitente de tichete de valoare - precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Președintele Asociației...
Bursa de Valori de la București...
Plenul Senatului a dezbătut...
Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității...
Acest avertisment vine în...
Perspectiva unei avalanșe de...
Banca Națională a României a anunțat cursul monedei...
Un început de an dificil pentru...
Analiștii HSBC identifică mai multe scenarii în care...
Cele trei state reprezintă 20%...
Polonia se pregătește să încheie un acord cu Statele...
România își acoperă integral...
Valoarea tichetelor de masă...
Autoritățile italiene...
Consilierul prezidențial Cosmin...
Guvernul reduce impozitul pe construcții la 0,5% pentru...
Guvernul intervine în regimul...
Guvernul introduce un nou...
Dorin Cojocaru vine, luni, în...
În luna februarie 2025, s-au...
Rusia și SUA au început...
Roșiile românești au revenit în...
România redeschide cea mai mare...
Cotaţia aurului a atins un nivel record.
Președintele Donald Trump a...
Tehnologia bateriilor se pregătește de un salt major,...