Mol achiziționează o companie specializată pe reciclarea plasticului
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Mol
Mol
Grupul Mol va achiziţiona Grupul german Aurora specializat pe reciclarea materialelor plastice, grup care colaborează cu mai mulţi producători germani de automobile şi firme de procesare a plasticului, relatează MTI.

Potrivit comunicatului Mol, compania germană Aurora furnizează industriei automobilelor, în principal, amestecuri unice de materii prime realizate din deşeuri industriale din plastic colectate din reţele închise. Portofoliul companiei constă, în principal, din amestecuri pe bază de plastic industrial reciclat şi polipropilenă.

Ca urmare a investiţiei, Mol va oferi clienţilor săi o gamă largă de poliamidă, polipropilenă şi alte amestecuri din materiale reciclate completându-şi, astfel, portofoliul de produse din polipropilenă naturală şi polietilenă.

Tranzacţia aşteaptă aprobarea autorităţilor pentru fuziunea celor două companii.

Citește și: Bulgarii preferă gazele din Azerbaidjan

Potrivit comunicatului, una dintre pietrele de temelie ale strategiei Mol 2030 este extinderea gamei sale de produse petrochimice. În acest cadru, Mol intenţionează să investească, până la sfârşitul următorului deceniu, 4,5 miliarde de dolari în diferite proiecte care au ca scop dezvoltarea petrochimiei şi a industriei chimice. Producţia amestecurilor de bază şi reciclarea sunt domenii-cheie ale strategiei, iar industria automobilelor este un sector strategic în care cererea de materiale reciclate este în creştere, potrivit celor două corporaţii.

Comunicatul îl citează pe Ferenc Horváth, directorul executiv downstream al Mol, care a subliniat că, prin această tranzacţie, compania a atins un alt punct de reper în strategia 2030, astfel că va putea deveni lider în industria chimică în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Membrii Aurora Group sunt: Aurora Kunststoffe GmbH, Aurora Kunststoffe VS GmbH şi Aurora Kunststoffe Walldürn GmbH.

Înfiinţată în 2009, Aurora Kunststoffe GmbH este o întreprindere mijlocie de familie, administrată din Neuenstein, Germania. La începutul acestui an, a fost inaugurată o nouă fabrică în Neuenstein, dotată cu tehnologie de vârf care dublează capacitatea companiei de procesare anuală de 15.000 de tone pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel