Moldova, sub blocada aeriană a UE
Autor: Costin Spoială
Data publicării:
Nouă companii din Moldova nu pot intra în spațiul aerian al UE
Nouă companii din Moldova nu pot intra în spațiul aerian al UE
Comisia Europeană a dat marţi publicităţii o listă revizuită a companiilor aeriene care nu îndeplinesc standardele internaţionale de siguranţă şi în consecinţă sunt supuse unor interdicţii de a opera în Uniunea Europeană, informează AFP. "Toate companiile aeriene din Republica Moldova, cu excepţia Air Moldova, Fly One şi Aerotranscargo, au fost incluse pe această listă din cauza lipsei de supervizare din partea Autorităţii pentru aviaţie civilă din Republica Moldova", informează Executivul comunitar.

În schimb, compania aeriană naţională din Angola, TAAG Angola Airlines, precum şi o altă companie cu sediul în această ţară, Heli Malongo, care erau vizate de restricţii de exploatare începând din luna noiembrie 2008, au fost scoase de pe lista neagră a Comisiei Europene.

"Menţinerea celui mai înalt nivel de siguranţă în Europa este prioritatea noastră. Lista companiilor aeriene sigure rămâne unul din cele mai eficiente instrumente ale noastre", a declarat comisarul european pentru Transport, Violeta Bulc.

Citește și: Un mare operator aerian se retrage din România

Conform listei revizuite, un număr total de 120 de companii aeriene fac obiectul unei interdicţii de exploatare în Uniunea Europeană: 114 companii înregistrate în 16 state din cauza lipsei de supervizare din partea autorităţilor aeriene din acele state, la care se adaugă alte şase companii din cauza îngrijorărilor privind securitatea companiilor respective: Avior Airlines (Venezuela), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Irak), Blue Wing Airlines (Surinam), Med-View Airlines (Nigeria) şi Air Zimbabwe (Zimbabwe).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel