Moneda rusească. Un joc PERICULOS a ajuns de pe TikTok în România

Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Moneda ruseasca. Foto: CocaKolaLips - Pexels
Moneda ruseasca. Foto: CocaKolaLips - Pexels
Un joc periculos se răspândeşte în şcolile din România. 

Este vorba despre "moneda rusească", un joc mai vechi dar care a revenit acum în atenţie după ce mai mulţi elevi au fost surprinşi jucându-l. Jocul a devenit viral pe reţeaua TikTok.

Provocarea vine de pe TikTok și presupune că un copil rotește o monedă și un altul trebuie să o prindă cu două degete. Dacă nu o prinde, acesta va primi o lovitură cu moneda în pumn. Cu cât lovește de la distanță mai mică, cu atât este mai dureros, pielea crapă și sângerează. Adolescenții profită de plecarea profesorilor din clasă pentru a putea juca, în ciuda faptului că sunt plini de răni pe mâini. Din păcate, fenomenul s-a extins chiar și la copiii din clasele primare, și nu doar între băieți ci chiar și în rândul fetelor, transmite Antena 3

"Provocările realizate în ultimul timp, din punctul meu de vedere, au un singur scop. Acela de a umili si a îngenunchea copilul mai slab. Iar ulterior gașca poate face glume noi pe seama lui. Urmările idee de dominație și umilință de către făptaș îl transformă pe acesta într-un mic dictator ce facilitează în grupul din care face parte ideea de propagare a răului", a declarat psihologul Radu Leca la Antena 3. 

 

Citeşte şi: MIT despre Omicron, demontat de un medic: Nu e DELOC aşa cum se spune!

 

Medicul Octavian Jurma spune că românii nu trebuie să lase garda jos în această perioadă în care scăderea rapidă a numărului de cazuri noi și iluzia că pandemia s-a terminat au dat lovitura de grație campaniei de vaccinare: „COVID nu e o gripă”. 

„Toate aceste date sunt un argument în plus de a nu lăsa garda jos în această perioadă, în care scăderea rapidă a numărului de cazuri noi și iluzia că pandemia s-a terminat au dat lovitura de grație campaniei de vaccinare. Deși în România a fost deja declarat inutil și abandonat, certificatul verde ne-ar fi ajutat să continuăm campania de vaccinare și după ieșirea din valul 5 (la fel ca la iesirea din valul 3 sau 4).

Paradoxul este că vaccinarea devine cu atât mai importantă, cu cât este foarte probabil că în martie România să renunțe la toate măsurile de limitare a infectărilor după modelul unor țări nordice care și-au protejat incomparabil mai bine populația prin vaccinare”, susține medicul.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.


pixel