Moștenitorul lui Pierre Cardin, contestat. Bătălia pentru bani reîncepe
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Pierre Cardin, la începutul carierei sale / FOTO: Wikipedia
Pierre Cardin, la începutul carierei sale / FOTO: Wikipedia
Rodrigo Basilicati-Cardin, devenit director general al grupului în 2018 și apoi președinte al acestuia în noiembrie 2020, s-a bazat pe un testament olograf găsit la domiciliul defunctului designer.

Testamentul lui Pierre Cardin prezentat de nepotul său, care se consideră moștenitorul întregii a străbunicului său, a fost invalidat de instanțe, un eșec pentru Rodrico Basilicati-Cardin, în condițiile în care alte litigii sunt în curs de derulare la diferite instanțe din Franța. 

Curtea de Apel din Paris a pronunțat o hotărâre documentul în cauză drept testament al renumitului creator de modă, decedat în decembrie 2020, la vârsta de 98 de ani.

Niște inițiale

Designerul cunoscut în întreaga lume pentru rochiile sale balon și povestea de dragoste cu actrița Jeanne Moreau nu a avut copii. Averea sa este vânată de douăzeci și doi de moștenitori, nepoți, nepoate, strănepoți și strănepoate. Unul dintre aceștia, Rodrigo Basilicati-Cardin, devenit director general al grupului în 2018 și apoi președinte în noiembrie 2020, s-a bazat pe un testament olograf al lui Pierre Cardin găsit la 13 iulie 2022 la domiciliul acestuia și datat 10 noiembrie 2016. 

Potrivit Curții, în documentul de unsprezece rânduri inițialele „PC” apar abia spre finalul textului, integrate în acesta. „Ca atare, nu se poate confluziona că există o semnătură pe înscrisul aflat în litigiu (...) ceea ce constituie un obstacol pentru trimiterea în posesiune”, potrivit hotărârii.

Sute de milioane de euro

De la moartea lui Pierre Cardin, rudele sale luptă pentru bogata moștenirea lăsată de designer: un holding și numeroase filiale, licențe, branduri și proprietăți imobiliare, în special în Paris și Vaucluse. Activele grupului sunt estimate între 750 și 800 de milioane de euro, în funcție de propunerile de cumpărare, a explicat Jean-Louis Rivière, avocatul strănepoatelor creatorului. Aceste strănepoate, care reușit să strângă în jurul lor majoritatea familiei Cardin, doresc ca grupul Cardin să fie vândută și denunță „o încercare de spoliere a moștenirii”.

La rândul său, Rodrigo Basilicati-Cardin, care spune că a lucrat aproape douăzeci și cinci de ani cu străbunicul său, dorește să „respecteze dorințele lui Pierre Cardin, să păstreze imperiul și să-i apere imaginea”. Sub conducerea sa, casa Pierre Cardin a revenit în martie anul trecut în calendarul oficial de prêt-à-porter pentru femei de la Paris, după un sfert de secol de absență. În decembrie, el a redeschis cu mare pompă magazinul istoric al mărcii, cu vedere la Élysée.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Scutirea de la impozitare a unor vehicule se modifică

La ora actuală, Codul Fiscal acordă scutiri de impozit...

Alimente cu preț redus. Obligații noi pentru retaileri

Românii aruncă la gunoi anual 2,5 milioane de tone de...

Nouă OUG pentru consumatorii vulnerabili de energie

Guvernul urmează să aprobe în ședința de joi, 22...

Ministrul Mediului anunță când vor începe programele Rabla

Mircea Fechet a oferit explicațiile necesare. Ce spune...

Impozit minim global. Cine și de ce va plăti această taxă

Impozitul minim global a intrat în vigoare în România la...

Vocea românilor. Cât costă mâncarea pentru o zi VIDEO

Costul vieții în România este o temă care preocupă mulți...

De ce renunță românii la produsele ECO

Mai mult de jumătate din consumatorii de produse ECO au...

Creștere de 20,5% a afacerilor din comerţul cu autovehicule

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu...


pixel