Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Florin Barbu, dezbătută luni în Camera Deputaţilor
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Florin Barbu / Foto: gov.ro
Florin Barbu / Foto: gov.ro
Luni, 25 martie, Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, votul urmând să fie dat marţi.

Moţiunea simplă propusă de deputaţii USR se intitulează "Odele pentru Ceauşescu nu sunt soluţia pentru agricultura românească".

În această moţiune, deputaţii USR solicită demiterea ministrului Agriculturii, Florin Barbu, prin intermediul prim-ministrului Marcel Ciolacu, argumentând că acesta ar trebui să-şi lase postul în favoarea unei persoane mai competente şi mai puţin nostalgice după regimul comunist.

Aceştia consideră că Florin Barbu ar trebui să renunţe la funcţie în favoarea unei persoane mai competente şi mai puţin ataşate de trecutul comunist. Motivele invocate includ raportarea cifrelor manipulativă şi dorinţa manifestată pentru revenirea la o epocă glorificată. În consecinţă, semnatarii moţiunii îl îndeamnă pe prim-ministrul Marcel Ciolacu să îl demită pe Florin Barbu din funcţia de ministru al Agriculturii, pentru a aduce o îmbunătăţire fermierilor înaintea sărbătorilor de Paşte.

Semnatarii moţiunii consideră că Florin Barbu tratează cu dispreţ fermierii şi îi sfidează pe cetăţenii români care se confruntă cu preţuri crescute în pieţe şi magazine.

În plus, moţiunea evidenţiază lipsa de reacţie a ministrului faţă de protestele fermierilor şi transportatorilor din întreaga ţară în această iarnă, precum şi promovarea unei legi care avantajează firme apropiate de un lider local PSD.

De asemenea, se menţionează că produsele cu preţ plafonat au dispărut de pe rafturi sau au fost scumpite prin reducerea gramajului, iar Institutul Naţional de Statistică raportează creşteri ale preţurilor la alimente.

Iniţiatorii moţiunii acuză faptul că, în calitate de ministru, Florin Barbu favorizează interesele personale sau de partid, menţinând o lege pe care a promovat-o în trecut în Parlament pentru beneficiul unor persoane apropiate de puterea locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel