Cum a scăzut calitatea avioanelor Boeing. Angajații dau vina pe conducere
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Boeing 737 Max / FOTO: Unsplash
Boeing 737 Max / FOTO: Unsplash
Săptămâna aceasta au avut loc audieri ale autorităților de reglementare americane asupra Boeing cu privire la problemele interne din companie.

Șeful Administrației Federale a Aviației (FAA) a declarat, în fața Congresului SUA, că redresarea celui mai mare producător de avioane din lume este ”un proiect pe termen foarte lung”, relatează BBC.

 

De unde vin neregulile

Înaintea audierii, parlamentarii democrați au publicat rezultatele unui sondaj intern efectuat de Boeing în luna mai, care a arătat că mai mult de jumătate dintre lucrătorii Boeing au considerat că „presiunile legate de program” au determinat echipa să își reducă calitatea muncii.

Peste o treime dintre angajați au considerat că nu au avut parte de formare sau de instrumentele și materialele necesare pentru a-și face treaba în mod corespunzător. Boeing a declarat că știa că are de lucru în acest sens.

„Sub supravegherea FAA, continuăm să punem în aplicare planul nostru cuprinzător pentru a consolida managementul siguranței și asigurarea calității”, a declarat compania.

Siguranța și calitatea avioanelor companiei au fost în centrul atenției de când o ușă a unui avion de pasageri operat de Alaska Airlines s-a desprins în aer în ianuarie.

Incidentul a stârnit îngrijorarea că societatea nu a făcut suficient pentru a-și îmbunătăți procesele de fabricație și controalele de siguranță, în ciuda promisiunilor făcute după ce două dintre avioanele sale au fost implicate în accidente fatale cu cinci ani înainte.

 

Cum rămâne cu siguranța

Senatorul Richard Blumenthal s-a declarat sceptic că actualul plan de îmbunătățire a procesului de fabricație adoptat de FAA și de companie ar putea schimba ceva, afirmând că pare a fi o „reciclare” a angajamentelor în materie de siguranță luate de companie cu ani în urmă.

Îngrijorările sale cu privire la o supraveghere laxă a producției au fost împărtășite de unii republicani din comisie.

„Avem nevoie de o supraveghere strictă”, a declarat senatorul Josh Hawley. „Vreau să mă asigur că agenția dvs. îi ține la respect”.

Administratorul FAA, Mike Whitaker, a declarat că, în prezent, sunt în vigoare normele adecvate pentru a îmbunătăți compania, menționând un ordin al FAA care limitează Boeing la producția a 38 de aeronave pe lună și solicitarea agenției ca Boeing să utilizeze o tehnologie mai bună pentru a urmări instrumentele și materialele folosite de angajați.

Blumenthal a afirmat însă că plafonarea producției este o măsură inutilă, menționând că Boeing produce în prezent mult mai puține aeronave decât ar putea.

El a criticat cei 11 inspectori pe care FAA i-a trimis la fabrica Boeing din Renton, Washington, considerându-i „inadecvați” și și-a exprimat îngrijorarea că FAA informează prea mult Boeing cu privire la auditurile autorităților de reglementare.

Blumenthal a declarat că, în opinia sa, ar exista modalități mai eficiente de a face presiuni asupra companiei pentru a se schimba, cum ar fi plafonarea salariilor directorilor.

Audierea a avut loc în timp ce peste 30.000 de lucrători din fabricile din nord-vestul Pacificului rămân în grevă din cauza salariilor mici.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lei românești / sursa foto: Freepik.com @Vlad Ispas
Calorifer cu repartitor / Foto: Freepik
Leonardo Badea - BNR
Salariile se vor mări la ANAF și în Ministerul Finanțelor

Amnistia fiscală. Modificări care creează confuzie

Guvernul României a adus schimbări importante în...

Lingouri și monede de aur / sursa foto: Freepik.com

Prețul aurului, la un nou record global în 2024 (Analiză)

Preţul aurului a crescut cu peste 800%, în ultimele două...

O lovitură puternică pentru agricultori
Banca Centrală Europeană / Foto: BCE / Flickr
Inundație / Foto: Arhivă
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Muncitori montează panouri solare pe acoperișul unei case / Freepik
Apel umanitar
Boeing 737 Max / FOTO: Unsplash
Bună dimineață! Să aveți o săptămână liniștită!
Deschidere Popeyes
Yuanul chinezesc
Dunărea la Baziaș
Lapte / FOTO: Freepik
Bursa de la București / FOTO: Facebook
China / FOTO: Freepik

În Asia, influența Chinei bate pasul pe loc

Ponderea Washingtonului rămâne predominantă în Asia,...

Banca Transilvania
BASF / FOTO: Wikipedia
Lingouri de argint

pixel