De ce crește ROBOR? Adrian Negrescu: ”Ne dăm singuri foc la casă!”
Analistul financiar Adrian...
Astfel, 37% din numărul total de angajări pe proiecte temporare au vizat candidaţii aflaţi la începutul carierei, 33% specialişti şi personal calificat, 19% personal necalificat şi 11% management.
În topul industriilor care au apelat cel mai des la soluţiile de muncă temporară se află transportul şi logistica, producţia, industria IT&C, agricultura, industria automotive, mass market retail-ul, pharma, dar şi SSC-urile şi BPO-urile.
Conform datelor furnizate de membrii AFSRU, anul acesta au fost preponderent înregistrate solicitări pentru joburi în call centers, posturi de muncitori calificaţi şi necalificaţi, operatori producţie, şoferi, analişti servicii clienţi, precum şi specialişti suport IT.
Pe lista de competenţe recrutate se numără competenţele tehnice şi digitale, cunoştinţele de limbi străine, abilităţile de utilizare a computerului, capacitatea de analiză a informaţiilor, dar şi abilităţi precum atenţia la detalii, abilitatea de a rămâne concentrat pe sarcini repetitive sau dexteritatea. Apreciate sunt, totodată, creativitatea, capacitatea de inovare şi abilităţile de comunicare.
Deşi munca temporară este o soluţie folosită în mai toate regiunile ţării, cele mai multe proiecte se concentrează, conform datelor furnizate de membrii AFSRU, în zona de sud, Bucureşti şi Ilfov, precum şi în centrul şi vestul ţării.
Citește și: Scădere ISTORICĂ a consumului de energie. Cel mai mic nivel din ultimii 76 de ani - RAPORT
În continuare producţia, industria automotive şi zona de logistică vor fi consumatoare de servicii de muncă temporară în mare parte datorită dificultăţilor întâmpinate în atragerea candidaţilor, precum şi pentru flexibilitatea pe care munca temporară o asigură.
"Un număr mare de oportunităţi a fost deschis anul acesta pentru tinerii absolvenţi. S-au recrutat vorbitori de limbi străine, absolvenţi de studii economice, tineri deschişi să înveţe, motivaţi să muncească şi să se dezvolte", a declarat Bogdan Gabor, preşedintele AFSRU, într-un comunicat transmis Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul financiar Adrian...
Opec+, alianța condusă de...
Mai multe țări europene au...
România se află din nou în topul prețurilor la energie...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Mediul de afaceri din România...
Indicatorul de Încredere...
Turcia acţionează împotriva...
Furt de proporţii din...
Vineri, 29 noiembrie, de la ora 12:00, Laurențiu...
Potrivit unui studiu, aproape...
Această inițiativă are drept...
În contextul în care Facebook a blocat, în 2021,...
Este a doua cea mai mare...
Este o decizie istorică.
Joi, 28 noiembrie 2024, începând cu ora 12.00 Adriana...
Restructurări la care recurge...
Bugetul pentru 2025 prevede, la...